h i r d e t é s

A nyílászárók cseréjének időzítése: hogyan érdemes tervezni?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A nyílászárók cseréjének időzítése: hogyan érdemes tervezni?

2024. január 23. - 09:03

Az ablakok, ajtók modernizálása, korszerűsítése sosem egyszerű feladat, pláne egy kisebb lakás vagy családi ház esetében. A beruházásra alaposan fel kell készülni, hisz egy bizonyos ideig garantáltan felborul a család élete. Azonban a felújítás nem feltétlenül kell, hogy kellemetlenségekkel járjon.

Forrás: petro-nyilaszaro.hu

Az sem mindegy, hogy pontosan milyen nyílászárókat akarunk beszerelni, mivel az is meghatározza a munkálatok méretét. Ma már többféle kialakítás közül lehet választani, de nem biztos, hogy mindegyik meg fog felelni az igényeinknek. Ha biztosra akarunk menni, akkor a PET-RO Nyílászáró műanyag nyílászárói között fogunk válogatni, amelyek számtalan előnnyel rendelkeznek.

Ezeket az előnyöket a csere során is kamatoztatni lehet. Ha a megfelelő anyagú ajtót, ablakot választjuk, akkor a munkaidő is rövidebb lehet.

Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mennyi időre kell előre tervezni. Természetesen ezt nagymértékben meghatározza azt is, hogy milyen “ablakos” cég mellett döntünk. A minőségi szolgáltatót részletes és őszinte ütemtervet készítenek, nem áltatnak minket olyan ígéretekkel, hogy mindössze pár nap alatt kész a művelet, aztán meg csodálkozhatunk, ha két hét után se végeztek.

Minden egy alapos felméréssel kezdődik, ahol megvizsgálják a terepet, a jelenlegi ablakok és ajtók állapotát. Sorra veszik, hogy egyáltalán melyek azok a megoldások, amelyek szóba jöhetnek az adott helyzetben. Ezek az egyéni és a specifikus igényeknek is meg fognak felelni.

Ez nem egy pár órás művelet, alapos tervezésre van szükség, ahol a nyílászáró színétől kezdve a pontos méreteken át a szigetelési tulajdonságokig mindent meg kell határozni.

Van közkedvelt időszak?

A mai eszközöknek, szakértelemnek és technológiának köszönhetően már télen is megoldható a nyílászárók cseréje, ha éppen nagyon sürgős és nem akarjuk tovább halogatni. Az ideális időszaknak általában az ősz nevezhető, amikor még nem kell fűteni, de hűteni sem, így az energia garantáltan nem fog elveszni.

Eleve több energiát (áramot és/vagy gázt) spórolhatunk meg, az új nyílászárók beszerelése után pedig a megtakarítás mértéke csak tovább fog növekedni.

Milyen kialakítást válasszunk?

Ma már nyílászáró többféle anyagból is készülhet. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Ha egy univerzális, a lehető legtöbb területen optimális megoldást keresünk, akkor az a műanyag változat lesz. Nagyon strapabíró, évtizedeken keresztül is ugyanolyan minőségben lehet őket használni, mint beszereléskor. A szigetelési tulajdonságai kiemelkedőek, a rezsiszámlán azonnal érezni fogjuk a hatását.

A karbantartási igénye is minimális, nagyon kevés gondunk lesz vele az évek során. A tisztítása is egyszerűen megoldható. Gyakori kritika vele szemben, hogy csak egy színben érhető el, pedig ma már többféle megjelenés közül lehet válogatni, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.