h i r d e t é s

A Ryanair szerint a magyar különadó több, mint hülyeség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Ryanair szerint a magyar különadó több, mint hülyeség

2022. június 08. - 11:35

Megszólalt a Ryanair a magyar különadó kapcsán, a Magyarországon jelentős piaci részesedéssel rendelkező ír diszkont légitársaság közleményében felszólította a magyar kormányt, hogy törölje el a „légitársaságokra és magyar állampolgárokra kivetett, elhibázott extraprofit-adót” – olvasható a cég közleményében.

Forrás: wikipedia/Michael Oldfield

A Ryanair szerint ez a július 1-től életbe lépő, utasonként 10 és 25 euró közötti összeg helyrehozhatatlanul károsítja a magyar turizmust, a légiösszeköttetéseket, a forgalmat és a munkahelyeket sodor veszélybe.

A DISZKONT LÉGITÁRSASÁG HOZZÁTESZI, HOGY „TÖBB MINT OSTOBASÁG”, HOGY A MAGYAR KORMÁNY KÜLÖNADÓT VET KI A LÉGITÁRSASÁGOKRA, AMIKOR AZOK NEM NYERESÉGESEK.

A kormány olyan „extraprofitra” akar adót kivetni, mely a koronavírus és az orosz-ukrán háború miatt nem létezik a szektorban, a Ryanair is a közelmúltban tette közzé eredményeit, amelyben veszteségről számolt be.

Jason McGuinness, a légitársaság kereskedelmi vezetője szerint logikátlan a döntés a légitársaságokra kivetett extraprofit-adóról, rosszul időzített és rosszul tervezett – áll a Ryanair közleményében. Miközben más európai repterek csökkentik a reptéri díjakat, hogy visszanyerjék a covid után a forgalmat,

ez a meggondolatlan adó megmagyarázhatatlan módon a veszteséges légiközlekedési ágazatot a rendkívül nyereséges olaj-és energiaipari vállalatokhoz hasonlítja.

Magyarországot pedig mind a turisták, mind a légitársaságok számára kevésbé vonzóvá teszi. A Ryanair a járványból és a háborús veszteségekből való kilábalás közepette kénytelen lesz olyan országokba áthelyezni a növekedési kapacitásokat, amelyek azon dolgoznak, hogy visszaállítsák a forgalmat – olvasható a cégvezető nyilatkozata a légitársaság közleményében. (Portfolio)