h i r d e t é s

A szárítógép nem csak úri huncutság: a készülék legfőbb előnyei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A szárítógép nem csak úri huncutság: a készülék legfőbb előnyei

2023. november 13. - 09:07

Ahogy a mosogatógépek esetében, úgy a szárítógépekkel kapcsolatban is vannak tévhitek, miszerint sokat fogyasztanak, drága őket fenntartani és nem is lehet mindent belepakolni. Ahhoz azonban, hogy az eszköz elláthassa a feladatát, megfelelően kell működtetni. Fontos a kapacitás, az energiatakarékosság, valamint persze a méret sem egy utolsó szempont. 

Forrás: online markaboltok.hu

Ebben a cikkben végre lerántjuk a leplet arról, hogy miért nem kell luxusként tekinteni a szárítógépekre.

Az ideális háztartási berendezés kiválasztása

Az onlineMárkaboltok mosó- és szárítógépei szinte minden igényt kielégítenek, legyen szó bármilyen méretről vagy márkáról. Az egyik legfontosabb, hogy gazdaságosan működjön, ehhez azonban fontos az ideális kapacitás és az energiahatékonyság. Itt is a legjobb, ha A energiaosztályú típust szerzünk be, hiszen ez fogyasztja a legkevesebb energiát egy-egy program lefutása során.

Bár hazánkban még mindig vannak, akik lemondanak róla, mondván, hogy ez csak egy luxuscikk, ami a helyet foglalja és fogyasztja az áramot. Azonban a tendencia jól mutatja, hogy egyre többen visznek haza ilyen gépet, hiszen rengeteg időt spórol meg nekünk, főleg nagyobb család esetében. Emellett egészségesebb, hiszen a sok pára, ami a vizes ruhákból kijön a száradás során, nem csapódik le a bútorokra, így elkerülhetjük vele a penészesedést.

A szárítógép előnyei

Mindenekelőtt sokkal hatékonyabbá és egyszerűbbé tehetjük a hétköznapjainkat, hiszen megspóroljuk a teregetéssel töltött időt. Ennek köszönhetően pedig nem kell a házban a szárítót kerülgetni, nem foglal helyet, nem lesz magas a páratartalom, végül pedig gyorsabban juthatunk tiszta és száraz ruhához.

A szárítógép további előnye, hogy úgy oldja meg a feladatát, hogy ezáltal kevesebbet kell vasalnunk. Nem beszélve arról, hogy fertőtlenítheti a ruhákat, ami kisgyermekes család esetében nem egy utolsó szempont. A beépített gőzprogrammal pedig akár még fel is frissíthetjük a ruháinkat. Megszabadít minket az állati szőröktől, a szöszöktől, azoktól, amiket a mosógép nem tud kimosni.

Tippek az idő és az energia megspórolására

Az talán senkinek sem új tény, hogy a magas hőfok kásorítja a ruhák anyagait, ezáltal hamarabb tönkre is mennek. Nem kell annyit vásárolni, ha vigyázunk azzal, hogyan mossuk a ruhaneműket. A hideg vizes tisztítás remek megoldás lehet erre, hiszen nem egyszer fordul elő, hogy olyan ruhát dobunk a gépbe, amit csak öblíteni, frissíteni kellene. A gyors mosással pénzt és vizet spórolhatunk meg, nem beszélve az időről, hiszen gyorsabban végez. Ezt követően mehetnek a szárítógépbe, ahol szintén sokkal előbb megszáradnak, így akár pár óra alatt tiszta alsóneműt vehetünk fel.

A másik megoldás, hogy megfontoljuk a hőszivattyús szárítógépek használatát. Bár valamivel drágábbak, mint a hagyományos típusok, de ezek 20-60 százalékkal kevesebb energiával működnek. Ezeket pontosan arra tervezték, hogy a lehető legkevesebb áram felhasználásával szárítsák meg a ruhákat.