h i r d e t é s

A Szegedi Tudományegyetem belső vizsgálata szerint semmi közük sincs a Völner-ügyhöz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Szegedi Tudományegyetem belső vizsgálata szerint semmi közük sincs a Völner-ügyhöz

2022. január 18. - 16:13

Nem találták nyomát annak, hogy bárki is szabálytalanul vizsgáztatott volna.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A Szegedi Tudományegyetem a rendelkezésre álló információk alapján arra jutott, hogy tanárok nem csaltak a vizsgáztatások során – áll az egyetem közleményében.

"A Szegedi Tudományegyetem megvizsgálta az egyetem, illetve oktatói esetleges érintettségét a végrehajtókat érintő büntető eljárások során az egyetemi vizsgáztatások szabályszerűségével kapcsolatosan egyes sajtótermékekben megjelent információkat. A rendelkezésre álló információk alapján megállapította, hogy a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt és ezért a vizsgálatot maga részéről lezárta" – olvasható a közleményben.

Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkárát, fideszes országgyűlési képviselőt decemberben hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A legfőbb ügyész indítványa szerint Völner Pál alkalmanként 2–5 millió forintot kapott azért Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként azokat nevezze ki végrehajtónak, akiket informálisan Schadl támogatott.

Az ügy kulcsfiguráját, Schadl Györgyöt is sokan keresték, például azért, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében, legalábbis ez derül ki az ügy közel kétezer oldalas nyomozati anyagából, amely a 444.hu birtokába került, és amiről több cikkben számolnak be a napokban. Az első ilyen cikkből az látható, hogy a jelek szerint Schadl segített is ezeknek a vizsgáknak az elintézésében, például Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, illetve Völner egyik rokonának is.

A Pécsi Tudományegyetem egyik oktatója, Mészáros Pál Emil elismerte, hogy Schadl kérésére, „baráti szívességből” segített többek között Rogán Antal kabinetfőnökének is, hogy vizsga nélkül kapjon érdemjegyet. A jogi kar dékánja, Fábián Adrián azt mondta, hogy Mészáros azt állítja, anyagi haszna nem származott ezekből az ügyekből, de már nagyon megbánta. Az egyetem felfüggesztette az oktató vizsgáztatási jogát. (Telex)