h i r d e t é s

A „szittya gondolkodásmód” magyarázata hülyébb, mint gondoltuk

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

A „szittya gondolkodásmód” magyarázata hülyébb, mint gondoltuk

2023. május 10. - 06:23

Ez a magyarázat egy bullshit. Böröndi nem a tartalékosokat jelentő titkos kódot kotyogta ki, hanem valóban arra gondolhatott, amit mondott, amit a kifejezés jelent: szittya gondolkodásmódot. 

Szittyák egymás közt, két észkombájn, az egyik a vezérkari főnök, a másik a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke. Életveszélyben a magyarok. - Forrás: nepszava.us

A Szabad Európa Megtudtuk, miért beszélt az új vezérkari főnök szittya gondolkodásmódról című cikkében ír arról, hogyan magyarázza a katonaság az új vezérkari főnök megmagyarázhatatlan kijelentését, miszerint visszahozná a magyar katonai oktatásba a „szittya gondolkodásmódot”. A honvédség PR cikkének is tekinthető írás szerint (amellyel a Szabad Európa megcsúfolja a nevét) „a szittya gondolkodásmód röviden annyit jelent, hogy egy ország reguláris haderején kívül önkéntes területvédelmi erők is működnek, melyek tartalékosokból állnak”.

Hogy az önkéntes tartalékosokat miért hívják „szittyáknak”, arra is van magyarázat: „azért, mert minden hadseregben mindenre kitalálnak valamilyen jól hangzó kódnevet, ennek pedig nálunk ez lett”. A vezérkari főnök pedig az első parlamenti meghallgatásán máris kikotyogta a titkos kódnevet, amelynek pontos jelentését most a minisztérium súgói is elmesélték egy újságnak? Ha vannak hülyék a világon, akkor ezek azok. De nem erről van szó, ez csak szöveg. A szittya „gondolkodásmód” nem jelenthet tartalékosokat, mert egy „gondolkodásmód” nem jelenthet egy katonai egységet.

Ez a magyarázat egy bullshit. Böröndi nem a tartalékosokat jelentő titkos kódot kotyogta ki, hanem valóban arra gondolhatott, amit mondott, amit a kifejezés jelent: szittya gondolkodásmódot. Ezért a legnagyobb valószínűsége annak van, amit Vadai Ágnes mondott, hogy az új vezérkari főnök személyében egy újabb futóbolonddal állunk szemben, aki kirúgása után a magyarságkutató intézetben kaphat állást Kásler Miklós mellett, ahol a lipótmezői bezárást követően a mentális kihívásokkal küzdőket gyűjtik össze (jó páran hiányoznak még a csapatból, mint Kövér, Kósa, stb.).

Súlyosbító körülmény, hogy a szittya vezérkari főnök mellett a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke éppen Kósa Lajos. Ennek a bizottságnak kellene ellenőrzést gyakorolnia a nukleáris elrettentésre készülő szittya magyar hadsereg fölött, amely láthatóan minden erejével háborúra készül. Ezt mi régóta tudjuk, a magyar hadsereg arra készül, hogy orosz támogatással bevonul Kárpátaljára (ha tud) és a Nagy-Magyarország térképek mutatják, mi a végső cél. Orbán ezért fegyverkezik, elmebetegek kezében van az ország. Ha ezt megpróbálják, a magyaroknak vége.

Sok mindennel ki lehetett volna magyarázni a „szittya gondolkodásmódról” szóló elszólást, de ez a magyarázat megerősíti az előzetes gyanút, hogy egy szittya ősmagyar vezérkari főnököt találtak, mert a magyarázat még annál is hülyébb, mint gondoltuk. Azóta Böröndi már megerősítette ezt a vélekedést, amikor kijelentette, hogy a „nukleáris elrettentés” oktatására vonatkozó kijelentését is félreértették egyesek. Nem értettünk félre semmit, pontosan értjük, mit jelent a „nukleáris elrettentés”: nukleáris elrettentést, amit olyanok alkalmaznak, akiknek van nukleáris fegyverük.

Böröndi csúcsot állított fel abban is, hogy napok alatt darálta le az összes erkölcsi tőkéjét azzal, hogy a II. világháborút az Orbán-rezsim hazug „béke” retorikája alapján hasonlította össze az orosz-ukrán háborúval. Azt állította, hogy Lengyelország megtámadása csak egy lokális háborúnak indult, s azért lett világháború belőle, mert nem jöttek az Orbán-féle békemisszionáriusok. Miközben a németekről tudni lehetett, hogy nem állnak meg Lengyelországban, hanem megtámadták a világot.

Az általános iskolai tankönyvek pedig azt mondják, hogy a II. világháborúhoz az vezetett, hogy a nyugati szövetségesek nem léptek fel időben és elég keményen Hitlerrel szemben. Pontosan olyan hamis érvekkel, mint Orbán. Ebből az következik, hogy ha a Nyugat megismétli az akkori viselkedését, és nem lép fel időben és elég keményen az oroszokkal szemben, az világháborúhoz vezethet. Orbán hazug „béke” retorikája tehát világháborúval fenyeget, mert utána az oroszokat csak egy világháború árán lehetne megállítani, mint Hitlert.

Hogy mégis miért neveztek ki egy újabb futóbolondot a hadsereg élére (a nem kevésbé futóbolond Szalay-Bobrovniczky miniszter mellé), arra a választ Böröndinek az a kijelentése adja meg, miszerint a „magyar hadseregnek képesnek kell lennie arra, hogy Magyarország érdekében háborút vívjon”. Ez a lényeg, hogy Orbán – miközben a békéről beszél, hogy az oroszok vereségét megállítsa – háborúra készül, erre készíti fel lelkileg a magyarokat, miközben senki nem fenyegeti a NATO-tag Magyarországot. A háborúhoz kellett egy szittya katona, aki elindítja azt. (Amerikai Népszava)