h i r d e t é s

A vállalkozásodnak brandje van vagy csak neve?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A vállalkozásodnak brandje van vagy csak neve?

2023. szeptember 13. - 11:08

A harmadik évezred marketingjének egyik kulcsszava a márkaépítés, amely gyakorlatilag nem jelent mást, mint hogy megalkotod a vállalkozásodat úgy, hogy odafigyelve a vevőkkel való kapcsolattartásra, a vásárlói élményre olyat hozol létre és úgy szolgáltatsz, ahogy senki más.

Forrás: klikkmarketing.hu

Vagyis a terméked és a szolgáltatásod értékesítése során kidomborítod azokat az elemeket, amelyektől más vagy, jobb vagy vagy több vagy, mint a szektorban munkálkodó konkurencia. Hogy ezt miként teheted meg, megtudhatod, ha velünk tartasz!

Legyen meg az összhang!

Az már nem is kérdés, hogy minden online marketing alapja egy tökéletesen működő weboldal. Ha úgy érzed, a tiéden van még mit csiszolni, akkor mindenképpen vedd igénybe a Klikkmarketing átfogó honlapauditját, ahol fel tudjátok térképezni az erősségeket és meg tudjátok nézni az esetleges hiányosságokat, hibákat.

Ez lesz minden egyéb online marketingeszköz alapja, így semmiképpen sem szabad félvállról venni. Sőt, a márkaépítés szempontjából is kardinális jelentőséggel bír a honlap, hiszen ott tudod kommunikálni azt, hogy miért vagy más, mint a többiek, miért érdemes inkább a te vállalkozásodat választani a több tucat másikkal szemben.

Ez persze még csak a kommunikáció, vagyis a külcsín. A megvalósítás, a szolgáltatás maga, vagyis a belbecs hasonlóan fontos kell, hogy legyen. Így ha a kettő részt összahangba tudod hozni, akkor a vásárlóid valóban azt kapják, amit ígértél, és amit reméltek.

Tudd, hogy kinek szolgáltatsz!

Ehhez persze fontos ismerni a célközönségedet, illetve az ő igényeiket. Ha ugyanis ezzel tisztában vagy, akkor eszerint szabhatod meg/ki/át a kommunikációdat.

Hiszen máshogy beszél egy 18 éves kamasz, és máshogy egy 60 éves hölgy. Ahhoz, hogy megtaláld hozzájuk a kulcsot, ismerned kell a problémáikat, az igényeiket, a számukra fontos dolgokat, értékeket. Ha ez megvan, akkor tudod valóban felépíteni a márkádat.

Ha pedig figyelmen kívül hagyod a célközönségedet, akkor egész egyszerűen csak vaktában fogsz lövöldözni, és minden hirdetésed kétesélyessé válik, éppen ezért jóval többet kell majd marketingre költened.

Ezért aztán mindenképpen érdemes alaposan felmérni, hogy a termékeddel vagy szolgáltatásoddal kit vagy kiket, milyen embertípust, milyen korosztályt tudsz megszólítani. Ha pedig már sikerült megszólítani, akkor onnan már csak egy lépés a konverzió.

Arccal talán könnyebb!

Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy vajon szükséges-e egy arc egy-egy vállalkozáshoz, vagy maradj inkább inkognitóban?

Természetesen az előbbi még nagyobb bizalmat épít, és a személy, valamint a vállalkozás neve teljesen egybe fog forrni. Gondolj csak bele: a Tesla, a Facebook vagy épp az Apple márkák mennyire meg tudják különböztetni magukat másoktól, és közben még a vezetőiket is név szerint tudod! Ha szeretnél te is ilyen professzionális marketinget, akkor mihamarabb konzultálj a Klikkmarketing csapatával!