h i r d e t é s

A világ egyik legnagyobb természetpusztítóját katonai tiszteletadással fogadják Budapesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A világ egyik legnagyobb természetpusztítóját katonai tiszteletadással fogadják Budapesten

2022. február 16. - 08:23

Orbán Viktor brazil barátjának csütörtöki látogatásáról derültek ki részletek

Brazília elnöke, Jair Bolsonaro csütörtök reggel érkezik Budapestre, először a Hősök terén koszorúz, majd Áder János köztársasági elnök fogadja őt a Sándor-palotában.

Ezt követően Jair Bolsonaro és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban folytat tárgyalásokat. Megbeszélésük után sajtónyilatkozatot tesznek – ismertette a tervezett programot a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor és Jair Bolsonaro jó kapcsolatát mutatja, hogy a magyar miniszterelnök 2018-ban egyike volt azoknak az állami vezetőknek (Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő és Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök mellett), akik személyesen is részt vettek Bolsonaro elnöki beiktatásán 2018. január 1-jén. A brazil elnök és a magyar kormányfő az oltás kérdésében viszont nagyon nem ért egyet, Bolsonaro ugyanis önmagát már régóta oltásellenesnek vallja, legutóbb például azon háborodott fel, hogy a brazil szakértők azt javasolták, hogy a gyermekeket is oltassák be a koronavírus ellen.

Havasa Bertalan tájékoztatása után a Köztársasági Elnöki Hivatal Sajtóigazgatósága is közleményt adott ki, miszerint Brazília elnökét február 17-én, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke délelőtt 10 órakor katonai tiszteletadással fogad a Szent György téren. (Index)