h i r d e t é s

A viszkis rabló esete Orbánnal!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A viszkis rabló esete Orbánnal!

2017. november 21. - 08:02

A viszkis, Rózsa Sándor, Orbán is az, mert mind a hárman ugyanazok, primitív rablók!

/Máthé Zoltán

Hetek óta figyelem a médiát a viszkis ügyben és megdöbbenve veszem észre, hogy a film leforgatása után megkezdődött a valamikori rabló társadalmi újrapozícionálása. Rózsa Sándorból híres jóságos rablót formált a néplélek, miközben nem volt más, mint a mások tulajdonának primitív fosztogatója, ezt a fosztogatást a 48/49-s szabadságharc idején is folytatta. A Viszkis, a börtönben töltött 10 év után is jobb életminőséget él, mint azok a rendőrök akik elfogták és megszüntették a társadalmat és az egyéneket károsító bűncselekmény sorozatát.

Ambrus Attila (Csíkszentlélek, 1967. október 6. –) a "Viszkis rabló" néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó. Bankrablásairól ismert, legtöbbször elmaszkírozott arccal és "álruhában", közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Egyes helyszíneken többször is járt. Az esetek legnagyobb részében taxival ment rabolni és távozott úgy, hogy a taxisofőr mit sem sejtett. Nevét onnan kapta, hogy közvetlenül a rablások előtt, a helyszínekhez közeli kocsmákban 1-2 deci whiskyt ivott. "Brutálisabbá a rablássorozat vége felé kezdett válni, a Grassalkovich utcai OTP-ben például az egyik banki alkalmazottat, egy nőt fejbe vert a fegyverével. (Wkipédia)

Egyáltalán nem volt egy Grál-lovag” – jegyezte meg róla egy nyugdíjas nyomozó, aki visszatetszőnek találta, hogy „Rózsa Sándort csináltak Ambrus Attilából”

Hogy jön ide Orbán? - Kérdezheti az olvasó. Véleményem szerint nagyon egyszerűen, hiszen az a gazdagodás és az állam által finanszírozott programok túlárazása semmivel sem kisebb bűn, mint Ambrus Attila rablásai.

Orbán vejének éjszakai élete, viselkedése, messze alulmúlja azt a szintet amit viszkis rabló folytatott.

Az államtól szerzett könnyű pénzek, olyan viselkedésformákat tesznek adott esetben normává, bizonyos társadalmi csoportokban, amelyek a többség számára elfogadhatatlanok.
Rogán helikopterezése, a Ferrarival való száguldozásai, a feleségének - egyszerű állampolgár számára felfoghatatlan - költései, mind azt a hangulatot idézik, amiben a viszkis élt.

A film árbevételének növelése érdekében, folyik a BŰNÖZŐ heroizálása, egyáltalán nem törődve azzal, hogy ez a viselkedés, amit a viszkis produkált, nem lehet követendő a társadalom számára.

Mivel az ország morális állapota romokban van még egy agresszív rabló is lehet példa.