h i r d e t é s

Advent - Vásár, táncház, koncertek, gyermek- és családi programok hétvégén a Hagyományok Házában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Advent - Vásár, táncház, koncertek, gyermek- és családi programok hétvégén a Hagyományok Házában

2021. december 08. - 13:33

Egyedi portékákkal, kézműves workshopokkal, népzenei koncertekkel és táncházzal, zenés-táncos előadásokkal, valamint gyermek- és családi programokkal is várja a közönséget péntektől vasárnapig a Budai Vigadóban a Hagyományok Háza az Ünnepváró Vásár elnevezésű adventi rendezvényen.

Forrás: Hagyományok Háza

Az ünnepváró program részeként tartják pénteken az intézmény karácsonyi rajzpályázatának eredményhirdetését, a legszebb alkotásokból kiállítás nyílik a Halmos-Karsai teremben - tájékoztatta a Hagyományok Háza az MTI-t szerdán.

Idős népzenészek megsegítésére rendezik az Összefogás hagyományőrző mestereinkért című jótékonysági koncertet, amelyen közreműködik az Üsztürü Zenekar és Nyitrai Mariann, az Eszterlánc, Virágvölgi Márta és a Tükrös Zenekar, Havay Viktória és a Horsa Banda, Fekete Antal, Havasréti Pál és Koncz Gergely. Színpadra lépnek a Kodoba testvérek, a Turi testvérek és Szalóki Ági. A műsor teljes bevételét a mezőségi zenészmesterek megsegítésére fordítják.

Szombat délelőtt a Guliba Társulat gyerekműsora, délután adventi gasztronómiai bemutató, a Pengetős Trió gyerektáncháza és hangszerbemutatója, Laposa Julcsi és zenekara gyerekkkoncertje valamint Navratil Andrea családi koncertje várja a közönséget. Este a színházteremben a Magyar Állami Népi Együttes fiatal alkotóinak koreográfiái lesznek láthatók a Fókuszban a koreográfusok elnevezésű sorozatban. A szombati programot tánc- és énektanítás, majd hajnalig tartó táncház zárja.

Vasárnap töltöttkáposztát is lehet kóstolni, de lesz gyerekkoncert, akadálymentes táncház és fellép Szalóki Ági és zenekara is. Az ünnepi program Maier Cseperke, a 2019-es Fölszállott a páva különdíjasának fellépésével zárul az Átriumban.

Egyedi kézműves és népi iparművészeti termékek közül is válogathatnak a látogatók az ünnepi vásáron. Lesznek egyebek mellett nemez, bőrműves, csuhé portékák, hímzett és szövött használati és dísztárgyak, valamint népi ékszerek, kiegészítők, játékok, kosarak, kerámiatárgyak, sütőedények.

A programok az Átriumban ingyenesek, de csak védettségi igazolvány felmutatása mellett látogathatók. (MTI)