h i r d e t é s

Álomotthon után álomiroda

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Álomotthon után álomiroda

2024. április 27. - 08:30

Az álomotthon megteremtése gyakori téma, és valamilyen szinten mindenki foglalkozik vele. De vajon fordítunk-e ugyanakkora figyelmet a munkahelyünk berendezésére? Sajnos az az általános tapasztalat, hogy nem. Sok esetben lepusztult belső terekkel találkozunk, ahol több évtizedes, kopott bútorok, elhasználódott tapéták és szőnyegek jelzik, hogy szükség lenne némi modernizálásra. Pedig ilyen atmoszférában kevésbé hatékonyan lehet dolgozni.

Forrás: livdanhome.hu

Persze vannak kivételek, olyan munkáltatók, akik számára elsődleges szempont a komfortos irodai környezet megteremtése. Neked is fontos, hogy a munkatársaid inspiráló körülmények között végezzék a munkájukat, és annak kézzelfogható eredménye is legyen? Akkor turbózd kicsit fel a belső tereket! Ebben segítségedre lehetnek a LivDan Home lakberendezési szolgáltatásai. Amellett, hogy egyedi bútorzatokat készítenek és forgalmaznak, különféle hasznos ötlettel is támogatnak.

Inspiráló munkahelyi környezet

Belső elégedettségmérések is alátámasztják, hogy az anyagi és erkölcsi elismerés, a megfelelő feladatok mellett a munkakörnyezet is befolyásolja a dolgozók elégedettségi faktorát. Egy vidám, színes, modern bútorokkal felszerelt irodában sokkal produktívabban lehet alkotni, mint egy lepusztult környezetben.

Hogyan tegyük élhetőbbé az irodát?

Ha rászántuk magunkat a felújításra vagy átalakításra, akkor mindképp mérlegeljük a helykihasználást! Emellett fontos még:

  • a kellemes hangulatú munkaterületek kialakítása, és a
  • kreatív, élhető környezet megteremtése.
  • Válasszunk modern, egyszerű, megfelelő funkcionalitással bíró bútorokat.
  • A munkaállomások mellett szükség van úgynevezett relax-terekre. Olyan helyekre, ahol a kollégák lazíthatnak, feltöltődhetnek. Ha nincs erre külön helyiség, akkor egy kényelmes kanapé is tökéletes megoldás.
  • Az étkező is legyen praktikus és igényes! Olyan, ahol többen is le tudnak ülni egy asztalhoz, és kéznél vannak az evőeszközök, kávégép, hűtő, mikrohullámú sütő. Helyhiány esetén egy leválasztott bárpult is ötletes és jó választás.
  • Az sem árt, ha a mosdó harmonizál az összképpel. Bár el van rejtve, de ez nem azt jelenti, hogy bármilyen jó. Itt is figyelni kell a praktikumra!

Zöldebb irodaház

Ha megvagy a bútorokkal és azok elrendezésével, akkor jöhetnek a kiegészítők. A kanapéra helyezett párnák, az apró díszek, illatosítók mellett a növények sem maradhatnak el! Nemcsak szépek és esztétikusabbá, élhetőbbé teszik az irodát, hanem még a levegőt is tisztítják. Érdemes olyan növényeket beszerezni, amelyek látványukkal fokozzák a belső tér inspiráló hangulatát. Ha megoldható, a természetes fényviszonyokra is figyeljünk! Minél több nappali fényt kapunk, annál jobb lesz a hangulatunk.

A tervezésbe mindenképp vond be a munkatársakat, hiszen ők fognak nap mint nap az adott térben dolgozni! Kérdezd meg, mi növelné a komfortérzetüket, mi az, ami hiányzik még! Az átalakítás után nézd meg, hogy mennyire elégedettek az eredménnyel, és ha kell, észszerű érvek mentén változtassatok még!