h i r d e t é s

Amikor a goebbelsi propagandát folytató Fidesz nácit kiált

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Amikor a goebbelsi propagandát folytató Fidesz nácit kiált

2017. december 17. - 17:39

Olyasmi történt az elmúlt héten, ami miatt azóta is csak keresem a szavakat. 

 

Fotó: Kurucz Árpás / politico.eu

A bármilyen gazságra képes Fidesz-rezsim talán az elmúlt időszak leggusztustalanabb verbális kirohanását engedte meg magának. Ráadásul láthatóan nem egyéni elszólásokról, hanem központosított "szellemi termékről" van szó. A Fidesz és a habony-művek célkeresztjében tehát immár egy európai demokrata áll, aki az egységesebb európai közösség mellett érvel. Amiből Orbánék ki akarnak maradni és ki akarják hagyni Magyarországot is. Ennek érdekében pedig semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Kordokumentumként rögzítsük ezúttal rendhagyó formában a tényeket: 

Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke azt nyilatkozta, hogy szerinte 2025-re létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és amelyik tagállam ebben nem kíván részt venni, az szerinte inkább lépjen ki az európai közösségből. 

Lázár János kancelláriaminiszter - aki korábban bevallotta, hogy nemmel szavazna egy EU-tagságról szóló népszavazáson - erre úgy reagált: utoljára a náci Adolf Hitler adott ehhez hasonló ultimátumot Magyarországnak. 

A sor folytatódik. Surján László volt EP-képviselő, a KDNP tiszteletbeli elnöke szerint Martin Schulz javaslata Adolf Hitler náci vezér hangján szólt. 

Amikor a Fidesz a náci birodalom vezetőjéhez hasonlít egy európai demokratát és mindeközben Goebbels propaganda-kézikönyvét tartja az ágya mellett, minden józan embert a hányinger fog el.

Mert, hogy is van ez? 

A magyar zsidóság pusztulásáért felelősséggel tartozó Horthy Miklós kormányzó a jelenlegi kormányfő Orbán Viktor szerint egy "kivételes államférfi" volt. A Fidesz-elnök Orbán Viktor szerint "meg kell őrizni Magyarország homogenitását". A Fidesz-kormány állami pénzen milliárdokat költött el arra, hogy plakátokon és médiakampányokban konkrét népcsoportok ellen uszítsa a lakosságot. A Fidesz-kormány a náci birodalom zsidóellenes, antiszemita propagandájához hasonló képi világgal kampányol politikai ellenfelei és egy vállaltan zsidó származású, magyar állampolgárságú üzletember ellen. 

Hermann Göring, a Harmadik Birodalom Hitler utáni második embere egy feljegyzés szerint azt mondta: "a népet mindig rá lehet venni, hogy kövesse a vezetők parancsát. Ez nagyon egyszerű. Nem kell mást tenni, mint azt mondani nekik, hogy megtámadták őket, a pacifistákat pedig megbélyegezni, hogy nem elég jó hazafiak, és ezért veszélybe sodorják az országot. Ez a világon mindenütt ugyanúgy működik."

Joseph Goebbels, a náci birodalom propagandaminisztere szerint "minden eszköz helyénvaló, ha eredményt hoz."

Ennyi. Lázár János, Surján László és a Fidesz gyűlöletkonyhájában dolgozók pedig mélységesen szégyelljék magukat. 

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhetvenegyedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.dr. Ujhelyi István

Európai Parlamenti képviselő

2017. december 17.

OS