h i r d e t é s

Áprilisi hétvége napsütéssel, záporokkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Áprilisi hétvége napsütéssel, záporokkal

2015. április 25. - 07:45
0 komment

Szombaton kellemes, napos idő várható, csupán a megélénkülő szél zavarhatja a kinti programokat.

Vasárnap már növekszik a változékonyság, záporok, néhol pedig zivatarok is kialakulhatnak, a hőmérséklet azonban nem esik vissza.

Ma délelőtt általában gyengén felhős, derült lesz az ég, sok napsütés melegíti a levegőt. Csapadék nem várható.  Délután a Dunántúlon eleinte alig lesz felhő az égen, és később is csak a fátyolfelhőzet növekszik meg. Keleten erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de ezekből csak kis eséllyel alakulhat ki egy-két helyen futó zápor. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön erős széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 18, 23 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap délnyugat felől átmenetileg megnövekszik, majd csökken a gomolyfelhőzet. A nap második felében szórványosan számíthatunk zápor, helyenként zivatar kialakulására. Megerősödik a délnyugati szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt még többfelé kisüt a nap, majd délután nyugat felől már erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadék többnyire nem várható, legfeljebb északon lehet néhol zápor. A déli szél erős lesz. 18, 25 fokra melegszik a levegő.

Kedden országszerte erősen felhős lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatarok is kialakulnak. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 19 fok között alakul.

Szerdán nyugat felől lassan csökken a felhőzet, a Dunántúlon már több órára kisüt a nap. Keleten a változékony időben eleinte lehet egy-egy zápor, délután azonban már sehol sem várható csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz. 13, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, de mindenhol számíthatunk több órás napsütésre. Csapadékra nem kell készülni. Változó irányú szél lesz. 14, 19 fokra melegszik a levegő.

 

idojaras.hu

Posted by SEJT on 2015. április 24.