h i r d e t é s

Az Aldi-vezér is megszólalt a drágulással kapcsolatban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az Aldi-vezér is megszólalt a drágulással kapcsolatban

2022. május 05. - 10:32

Giles Hurley, az Aldi brit főnöke levélben fordult a vásárlókhoz, amelyben az élelmiszerárak emelkedésével kapcsolatban megerősítette a diszkont korábbi ígéretét, hogy mindig a legalacsonyabb árakat kínálják majd - írja a Grocery Gazette.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Ne az életmódjukat, hanem a szupermarketjüket változtassák meg

- írja a levélben.

A rekordszintű brit inflációra utalva elmondta, hogy a mindennapi élet költségei mindenki számára emelkedtek.

Az Aldit a The Grocer és a Which? független fogyasztói csoportok Nagy-Britannia legolcsóbb szupermarketjének választották 2021-ben - írja a portál.

A cégvezető szerint 7 és 27 font közötti megtakarítást jelenthet a náluk történő vásárlás egy tipikus, a mindennapi élethez szükséges cikkekből álló kosárnál.

30 éves csúcson az árak

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerint a lakhatási költségek nélkül számolt tizenkét havi fogyasztói árindex (CPI) a márciusban 7 százalékkal emelkedett a februári 6,2 százalékos növekedés után. Az infláció hónapok óta folyamatosan gyorsul Nagy-Britanniában: januárban 5,5, decemberben 5,4, novemberben 5,1, októberben 4,2, szeptemberben 3,1 százalékkal emelkedtek az árak.

A márciusi tizenkét havi inflációs ütem a legmagasabb volt azóta, hogy az éves infláció havi rendszerességű mérése a jelenlegi módszertannal 1997 januárjában megkezdődött. A modellezéssel még korábbra visszaszámolt adatok alapján azonban legutóbb 1992 márciusában, vagyis éppen harminc évvel ezelőtt volt a múlt havinál gyorsabb az éves brit infláció: abban a hónapban 7,1 százalékkal emelkedett tizenkét havi összevetésben a fogyasztói árindex. (napi.hu)