h i r d e t é s

Az ellenzék sem hagyta szónélkül az OMSz-nél történt kirúgásokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ellenzék sem hagyta szónélkül az OMSz-nél történt kirúgásokat

2022. augusztus 22. - 19:52

Radics Kornélia és Horváth Gyula felmentését a DK és a Párbeszéd se tartja elfogadhatónak.

Forrás: Google Streetview

Hétfő délután kirúgták az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) két vezetőjét Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Palkovics László technológiai és ipari miniszter felmentő döntése nem lett agyonindokolva, de valószínű, hogy az augusztus 20-i tűzijáték elmaradásával áll kapcsolatban (az OMSZ veszélyes időjárást jósolt, ami nem jött be).

A történteket az ellenzéki pártok összekapcsolták egy narratívába, a Demokratikus Koalíciótól (DK) Barkóczi Balázs szóvivő, képviselő rövid kommunistázással reagált:

A kormány kirúgta az OMSZ vezetését, miután nem jött meg az előrejelzett vihar, ami miatt lemondták az augusztus 20-i tűzijátékot. Mind tudjuk a magyarázatot, Horváth elvtárs és Radics elvtárs előre megfontolt szándékkal, nyilvánvalóan külföldi érdekeket szolgálva a tűzijáték ellehetetlenítésével akarták aláásni szorgos népünk közös nemzeti ünnepét. Az elvtársak mindent bevallottak, önkritikát gyakoroltak, a Párt bölcs döntésével – az internálásukkal – mélyen egyetértenek.
Mi meg már megint megérkeztünk a kommunista diktatúrába. Még jó, hogy előre megyünk, és nem hátra, ki tudja különben hol találnánk magunkat.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke, szintén országgyűlési képviselő pedig diktátorozott egyet Facebook-oldalán:

Palkovics mindenhez is értő miniszter kirúgta a Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, mert nem a kormánynak tetsző időjárást jósoltak a szent tűzijáték estéjére.
Az ostoba diktátorok szokták a tudósokat lefejezni, pardon, elbocsátani, amikor azok a tudomány elvei, es nem a politika elvárásai szerint dolgoznak. Mi jön még, készülhetnek a klímatudósok és az evolúciókutatók? A természetvédelmi szakembereknek végülis már egy ideje befellegzett….
Sok rémes dolog történik ebben az országban, de amikor a politikai vezetés ennyire közvetlenül belenyúl a tudomány működésébe, az biztos jele annak, hogy nagyon gyorsan csúszunk le a lejtőn.

(24.hu)