h i r d e t é s

Az I. kerület polgármestere többség nélkül is folytatja a megkezdett munkát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az I. kerület polgármestere többség nélkül is folytatja a megkezdett munkát

2022. szeptember 16. - 06:52

Vasárnap kisebbségbe került a baloldali összefogás az I. kerületi önkormányzat képviselő-testületében, miután az országos politikába átlépő momentumos Gelencsér Ferenc helyére kiírt időközi választáson az összefogás helyére a választópolgárok bizalmából Fazekas Csilla jutott be a testületbe, és a korábbi jobbikos politikusok külső támogatásával immár a kormányerők vannak többségben.

Forrás: V. Naszályi Márta polgármester/Facebook

A közösségi médiában többen felvetették, hogy a választópolgárokra kéne bíznia a kerületvezetés jövőjét, V. Naszályi Márta tiszta vizet öntött a pohárba.

A helyzetre reagálva Fürjes Balázs korábbi Budapest-fejlesztési államtitkár, a tavaszi parlamenti választáson vesztes XII. kerületi Fidesz-jelölt hosszú Facebook-posztban követelte az I. kerületi polgármester lemondását, miután a mögötte álló politikai erők kisebbségbe kerültek a Budavári Önkormányzatban.

Váradiné Naszályi Márta polgármester már a választás éjszakáján nyilvánosan gratulált a fideszes politikus győzelméhez, frissebb Facebook-posztjában pedig az egyik kommentelőnek írt válaszában tette világossá: nem mond le:

"(...) én 5 évre kaptam mandátumot a kerületi lakóktól, ezt felelősen végig fogom csinálni a kerület fejlődése és jóléte érdekében" - fogalmaz a polgármester. (Infostart)