h i r d e t é s

Az MSZP sem biztos, hogy támogatja Karácsony Gergely újraindulását

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Az MSZP sem biztos, hogy támogatja Karácsony Gergely újraindulását

2022. október 27. - 18:48

Az új társelnök, Komjáthi Imre nem szeretné, ha kihasználnák pártját.

unhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke beszédet mond, mellette Komjáthi Imre társelnök a párt az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál 2022. október 23-án. - Forrás: MTI/Mónus Márton

Nem biztos, hogy korábbi miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely főpolgármesteri újrázását támogatni fogják 2024-ben – mondta Komjáthi Imre, az MSZP szombaton megválasztott társelnöke a Spirit FM műsorában.

„Senkinek a támogatása nem automatikus az MSZP oldaláról” – mondta a politikus, igaz, hozzátette, szerinte Budapest főpolgármestere kiváló teljesítményt nyújt válságos időszakban is. Arról is beszélt, ha lesz előválasztás, amit Karácsony Gergely nyer meg, akkor támogatni fogják, viszont mindenhol arra fognak törekedni, hogy szocialista jelöltet állítsanak.

Korábban az ellenzéki pártok vezetői közül több is jelezte, megfontolják, hogy saját jelöltet állítsanak a főpolgármesteri posztra, vagy ismét beálljanak-e Karácsony Gergely mögé. (Infostart)