h i r d e t é s

Az ombudsman beismerte, hogy büntetlenül lehet kampánydíszletté alázni a gyerekeket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ombudsman beismerte, hogy büntetlenül lehet kampánydíszletté alázni a gyerekeket

2019. május 24. - 17:48

Két nap, három fideszes, öt óvoda

Az alapvető jogok biztosának Tóth Bertalan EP-listavezető hívta fel a figyelmét, hogy a fideszes politikusok semmibe veszik ajánlásit, mire Székely László széttárta a kezét.

A gyermekek politikai célú felhasználásával kapcsolatban további intézkedések megtételére a konkrét pártpolitikai tevékenységgel összefüggésben nincs lehetőségem, az Európai Parlament kapcsolatos kampányidőszakban átfogó vizsgálat megindítását nem tervezem – lényegében ennyivel intézte el az alapvető jogok biztosa azt a levelet, amelyet Tóth Bertalan küldött neki.

Az MSZP elnöke azt sérelmezte konkrét példákat sorolva, hogy kormánypárti politikusok rendre megsértik Székely László ajánlását, és úton-útfélen gyerekekkel pózolnak a kampányban.

Ezt egyébként az alapvető jogok biztosa sem vitatta, így az, hogy nem tesz semmit, egyértelműen bizonyítja, hogy a jog eszközeivel nem torolható ha biodíszletté alázzák a politikusok a gyerekeket – tételesen megsértve ezzel a gyerekjogokat.

És tényleg, óvodák sorát járták végig kampányoló fideszesek az elmúlt két napban. Mint a közösségi oldalaikra feltöltött, óvodásokkal pózoló képeiket összeszámoló 444.hu írja, most Herczeg Tamás és Vécsey László képviselők, valamint Tállai András államtitkár vetette ki a részét a kormánypártnál dívó politikai pedofíliából.

Vécsey mindössze csak az isaszegi Bóbita Óvodában vágott át egy nemzeti színű szalagot, amihez feltétlenül népi ruhába öltöztetett gyerekek kellettek a háttérbe.

Herczeg már tevékenyebb volt. Egyszer a békéscsabai Becsey Oszkár utcai Óvoda nagyrészt uniós pénzből kapott kazánját és más energetikai újításait adta át. Mindezt láthatósági mellénybe öltözött kisgyerekek tánccal voltak kénytelenek kísérni. De Kétegyházán is járt csütörtökön, ahol a Napsugár Óvoda gyerekeit vonultatták fel a kedvéért - és a kampányfényképekért. Itt a képek alapján már kevésbé egyértelmű, hogy vajon verset mondtak, táncoltak, esetleg mindkettőt csinálták az ovisok.

Hasonlóan lelkes volt Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Csütörtökön fűtést és szigetelést avatott a tiszatarjáni Micimackó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde népies egyenruhába öltöztetett gyerekeinek társaságában, akiknek a politikus beszédét is végig kellett hallgatnia. De itt nem állt meg, és pénteken már a Sajóhídvégi Rákóczi Julianna Óvoda táncoló ovisai közé vegyült el öltönyében Tállai. Itt még csak avatás sem volt, mindössze az intézmény születésnapját kellett néptánccal és államtitkárral megünnepelni. (nepszava.hu)

Völner Pál is fontosnak tartotta, hogy jelen legyen, amikor egy esztergomi vállalkozó gyermekkerékpárokat ajándékozott az esztergomi óvodáknak:


Forrás: Völner Pál Facebook oldala