h i r d e t é s

Az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző

2022. november 09. - 05:20

Szerdán az előzőekhez hasonlóan napos és nyirkos, fényszegény tájak váltakoznak, a hőmérséklet a napfényes vidékeken alakul kellemesebben.

Sokfelé lesz felhős, ködös, párás a reggel. Napközben az északi, északkeleti tájakon és néhol nyugaton maradhat tartósan felhős, ködös az idő, hosszabb napos időszakokra délen, délnyugaton készülhetünk. A felhős, ködös tájakon helyenként ködszitálás, este szitálás, gyenge eső is előfordulhat.
A Dunántúlon élénk, néhol erős széllökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. Hajnalban 2-8, délután 7-17 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem várható fronthatás.
Ismét sokfelé lesz nyirkos, ködös az idő, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
Az ország keleti, északkeleti felén egész nap kitarthat a szürke, nyirkos idő, emiatt továbbra is fennállhatnak a fenntebb említett panaszok, emellett bágyadtság, rossz közérzet jelentkezhet, csökken a hő- és komfortérzet.
A naposabb dunántúli tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat, itt csupán a többször megélénkülő délies szél válthat ki egyeseknél kisebb fejfájást, nyugtalanságot.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.