h i r d e t é s

"Belendült" a II. kerületi Fidesz a vasárnapi időközi választás hajrájában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Belendült" a II. kerületi Fidesz a vasárnapi időközi választás hajrájában

2022. október 01. - 13:03

A helyi választási bizottság szerint jogszabálysértést követett el a kampányban a II. kerületi polgármester

Forrás: Fidesz II. kerület/Facebook

Jogszabálysértést követett el a vasárnap esedékes választással kapcsolatosan Őrsi Gergely, a főváros II. kerületének MSZP-s polgármestere a kerület helyi választási bizottsága szerint – írta közösségi oldalán a Fidesz II. kerületi szervezete.

A bejegyzés szerint a választási bizottság eltiltotta a polgármestert a további jogsértéstől. Mint írják, Őrsi Gergely névre szóló, elsőbbségivel postára adott levelekben kampányolt Nagy Eszter baloldali jelölt mellett.

A polgármester ezáltal visszaélt pozíciójával, és a választási alapelvekbe ütközően befolyásolta a képviselőjelöltek közötti versenyt – írták.

A Fidesz kerületi szervezete felvetette: „nem is egészen világos, hogyan és milyen címlistához jutott hozzá a baloldal, és milyen adatkezelési elvek mentén használták fel a választópolgárok személyes adatait”.

A főváros II. kerületében, a 2. egyéni választókerületben vasárnap rendeznek időközi önkormányzati képviselőválasztást. (MTI)

*Érzékenyen érinti a Fideszt, hogy van valaki, aki Kubatov-lista, krumpli, választási osztogatás és igérgetés nélkül, politikai- és vagyoni haszonszerzés céljából elkövetett jogászkodás, trükközés és ügyeskedés nélkül is tud sikeres politikát folytatni.