h i r d e t é s

Jogerősen két év felfüggesztettet kapott Habony Árpád

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jogerősen két év felfüggesztettet kapott Habony Árpád

2015. április 18. - 08:25
3 komment

A Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa ( ellenzék szerint: raszputyinja) - aki állítólag eredetinek hangzó ötleteivel hódította meg Magyarország  vezető emberét - most afféle médiacézárrá avanzsál, érdemes talán egy röpke időutazást tenni. Nem messze, csak ide a közeli 2011-be, majd 2006-ba.  

Akkor írta meg ugyanis a sajtó, hogy ítélettel zárult az a meglehetősen visszataszító történet, amikor is egy közlekedési affér során  (ez még 2006-ban történt) Habony Árpád egy - hozzá képest - idős párt bántalmazott.

A Magyar Narancs online írta 2013 február 7-én, előzetesként az esedékes nyomtatott lapszámból:

Orbán Viktor személyes tanácsadóját két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság.„(...) a vádlott volt az, aki a gépkocsijából kiszállt, és a sértettek után ment, garázda magatartást tanúsított, és fizikailag bántalmazta a sértetteket” – állapította meg a Fővárosi Bíróság (mint másodfokú bíróság). A vádlott pedig nem más, mint Habony Árpád, Orbán Viktor személyes tanácsadója, akit a Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátott.

2006 november 4-én reggel történt, hogy a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban egy házaspár lelépett Habony terepjárója elé. A gyors tempóban, frissen, fiatalosan érkező férfi rádudált az őt megzavaró gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül meg is fenyegette a középkorú párt, hogy legközelebb nem fárasztja magát fékezéssel, hanem elüti őket.

A sztori eddig is jelzi: nem akárkivel van dolgunk. Ám itt nem fejeződött be az incidens.

Szóváltás kezdődött, ami fizikai bántalmazássá fajult.  Az iratok szerint Habony a házaspár után ment, beletaposott a bevásárló kocsijukba, majd a férfit leütötte, de a feleség is kapott egy hasrúgást. Ezt követően a miniszterelnök tanácsadója visszaült autójába, és mint aki jól végezte dolgát, elhajtott a helyszínről.

Csak a miheztartás végett. 

 

nepszava.hu (A kép forrása Habony Árpád/Facebook)

3 komment