h i r d e t é s

Bősze Ádám következő estjén Cziffra Györgyről mesél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bősze Ádám következő estjén Cziffra Györgyről mesél

2021. december 12. - 06:48

Bősze Ádám zenetörténeti előadássorozatának következő estjén, december 13-án Cziffra Györgyről mesél a budapesti Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban a Cziffra100-on.

Forrás: Geniuses.Club

A Cziffra György-emlékévre a zenetörténész Forradalmi-etűdök címmel állított össze zenetörténeti sorozatot, amelyben Cziffra Györggyel együtt olyan művészeket, alkotókat mutat be, akik valami forradalmit tettek a zenei életben.     

Így az előző előadásokon Liszt, Rahmanyinov, Toscanini, Callas, Horowitz, december 13-án pedig Cziffra György áll középpontban, majd Paganinivel zárul a sorozat január 10-én - közölték a szervezők az MTI-vel.     

Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékév keretei között ünnepli, valamint az UNESCO nemzetközi szervezete is felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.     

A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogásban valósulnak meg itthon és külföldön, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett. Az emlékév a Miniszterelnökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével. (MTI)