h i r d e t é s

Brutális spórolásba kezd Szekszárd is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Brutális spórolásba kezd Szekszárd is

2022. december 01. - 06:04

A túlélést jelentheti a spórolás - ezt vallják a tolnai megyeszékhely, Szekszárd vezetői. Több kulturális intézményt bezárnak vagy összevonnak annak érdekében, hogy csökkenteni tudják a fűtésszámlát. A karácsonyi díszkivilágításon és egyes szakaszokon a közvilágítás kikapcsolásával ugyancsak próbálnak spórolni.

"Az utcák sötétek, díszkivilágítás nincs, pedig a ledes világítás nem sokat fogyaszt, ellenben a focipálya akkora fényárban úszik, hogy még a holdról is látszik. Ezt hívják Szekszárdon spórolásnak." - Forrás: Kurtyán Ferenc/Facebook

Szekszárdot is megviseli a megemelkedett rezsiköltség. A csőd közeli helyzetet csak spórolással lehet elkerülni, ebben a Fidesz és az ellenzéki képviselők is egyetértenek. A városban most több intézményt bezárnak vagy összevonnak, és csökkentik a fűtés kapacitást.

„A múzeumot 15 fokos alaphőmérsékletre fűtjük csak a dolgozok a Babits kulturális centrumban kapnak iroda helyet vagy home office-ben dolgozik, ha megteheti. Aki meg a múzeumba akar menni látogatóként, azt nem tudom hogy oldották meg, hogy odatelefonál a Babitsból a dolgozó átmegy és kinyitja a múzeumot„ – mondta Máté Péter, a Fidesz szekszárdi közgyűlésének frakcióvezetője.

A városvezetés a karácsonyi díszkivilágításon és a közvilágítás csökkentésével is spórolna. Az Éljen Szekszárd frakciója szerint ez a lépés viszont már túlzás.

A helyiek úgy gondolják, a múzeumok bezárása, a karácsonyi fények kikapcsolása mind a turizmus rovására megy. Szerintük csak körbe kell nézni Európában, idén a megemelkedett rezsi költségek ellenére sehol nem spórolnak a karácsonyon.

Az egyik járókelő azt mondta, két ünnepet tönkre tett a Covid, az ideit méltósággal és pompával kellene megélni.

A távfűtés költsége októbertől tizenkétszeresére nőtt, az áram és a gáz ára viszont még nem változott, mivel a szolgáltatót év végéig köti a szerződésben lefektetett ár. (atv.hu)