h i r d e t é s

Budapestről Prágába kétóránként indulnak vonatok

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Budapestről Prágába kétóránként indulnak vonatok

2023. április 24. - 15:13

Július elsejétől rövidebb lesz a menetidő is.

A kép illusztráció! - Forrás: vonattal-termeszetesen.blog.hu

Két óránként lehet eljutni vonattal Budapestről Prágába, a két főváros között a szerelvények 7 óra alatt teszik meg az utat - hívta fel a figyelmet a MÁV az MTI-nek küldött közleményében.

A legtöbb vonat a cseh vasúttársaság szerelvényeivel közlekedik Metropolitan EuroCity néven Prágáig, a kétórás ütemes menetrendbe illeszkedik a MÁV-Start járata, a Hungária EuroCity, amely Budapestről Brnon, Prágán, Berlinen át Hamburgba közlekedik.

A Hungária EuroCity vonatokon az első- és másodosztályú fülkés és termeskocsik mellett IC+ másodosztályú, többcélú teres kocsik is közlekednek, amelyeken kerékpárt is lehet szállítani.

A cseh vasúton egy fontos vonalszakasz felújítása után, július elsejétől a Metropolitan és Hungaria EC vonatoknak már nem kell kerülő útvonalon közlekedniük. A felújítás után Prága és Budapest között huszonegy, ellenkező irányban pedig huszonhat perccel lesz rövidebb a menetidő - írja a MÁV közleményében.

További információk és a vonatok részletes menetrendje elérhető a https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/csehorszag webold.... (MTI)/alon.hu