h i r d e t é s

Bűncselekményt követtek el, akik lehallgatással szerzett, manipulált felvételeket terjesztettek a Városháza-ügyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bűncselekményt követtek el, akik lehallgatással szerzett, manipulált felvételeket terjesztettek a Városháza-ügyben

2022. november 29. - 06:11

A rendőrségnek sejtése sincs, ki lehet az elkövető, a Városháza-ügyben indított eljárást lezárták.

A tavalyi év egyik legnagyobb antibotránya volt az úgynevezett Városháza-ügy, amelynek kapcsán egyes médiumok és közéleti szereplők azt állították, hogy Karácsony Gergelyék el akarják adni a Városháza épületét, aztán mindenféle lehallgatással szerzett, részleges hangfelvételek kerültek elő találkozókról és megbeszélésekről, amiből egy zavaros vádtömeg jött össze a főpolgármester, Bajnai Gordon volt miniszterelnök és a budapesti városvezetés több tagja, valamint vállalkozók ellen – mint kiderült, illegálisan.

A rendőrség Bajnai Gordonnal tudatta most, hogy vele szemben valóban bűncselekményt követtek el, amikor lehallgatták, „majd a mondandómat megvágták, így értelmét alapvetően megváltoztatták, és ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették”.

Bajnai úgy kommentálta a fejleményt: „mostanság megint naponta rágalmaznak a NER sajtójában. Érthető, kell a Fidesznek a figyelemelterelés, gyártani kell az újabb ellenséget, hiszen egyre nagyobb a baj az országban, egyre nyilvánvalóbb a rossz kormányzás okozta kár, veszteség, nyomorúság.”

Rajta kívül Karácsony Gergely is megszólalt az ügyben. Ő azt írta: „Önmagában elég cáfolat, hogy ezt a bejegyzést is a Városházán írom, vagyis senki nem adta el, nem is akarta eladni az épületet, de ennél többet mondtunk akkor erről a hazug és aljas lejárató kampányról. Hogy az egész egy nagy kamu. Hogy orosz módszertan szerinti kompromatról van szó. Hogy titkosszolgálati eszközöket használtak, ezzel bűncselekményt követtek el a manipulátorok. Hogy a hangfelvételeket manipulálták. Hogy akik ezt kitervelték és végrehajtották, ők egyszerűen bűnözők, kötődjenek bár bármilyen magas szinten is a fideszes propagandagépezethez. Nos, azóta rendőrségi és bírósági határozatok bizonyítják: ők hazudtak, a mi állításaink igazak.”

Hozzátette: „Emlékezzünk meg az ügy szereplőiről is: a Fidesz volt gazdasági igazgatója, Magyarország leggazdagabb családjának tagja, aki több formában is üzletel az állammal, és egy bizonyos Zentai úr, aki azóta jogerősen veszített velem szemben személyiségi jogi pert.” (rtl.hu)