h i r d e t é s

Cápa marcangolt szét egy embert Sydney egyik strandjánál

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Cápa marcangolt szét egy embert Sydney egyik strandjánál

2022. február 17. - 07:33

Cápatámadásban halt meg egy ember szerdán az ausztráliai Sydney egyik tengerpartján – jelentette a helyi sajtó. A támadás strandolók és horgászok szeme láttára történt, akik a helyi sajtónak szörnyű jelenetsorról számoltak be.

A Little Bay Sydneyben - Forrás: ABC

"Egy kiáltás hallottunk, és amikor odafordultunk, olyan volt, mintha egy autó zuhant volna a vízbe, egy nagy csobbanás, majd a cápa a testet marcangolta és mindenhol vér volt " – mondta el egyikük a 9Newsnak. Kris Linto állítása szerint egy több mint négy méter hosszú cápa támadt egy úszóra.

Egy közelben horgászó férfi az ABC ausztrál televíziónak elmondta, hogy az eset a közvetlen közelében történt, és végignézte, ahogy a vízben úszó férfit a mélybe rántja a cápa. Állítása szerint a támadás több másodpercen át tartott.

"Szörnyű volt, még mindig remegek, és folyamatosan hányom kell."

A hatóságokat helyi idő szerint délután öt óra előtt értesítették a cápatámadásról. A helyszínre mentőhelikopter és négy mentőautó is érkezett, és közben több hajóval és jetskivel próbáltak az áldozatra bukkanni. A mentőszolgálat közlése szerint azonban a mentősök nem tudtak mit tenni: "Sajnálatos módon az áldozat olyan katasztrofális sérüléseket szenvedett a támadás alatt, hogy a mentősök semmit sem tudtak érte tenni, miután megérkeztek a helyszínre" – közölte a mentőszolgálat a helyi sajtóval. A beszámolók szerint a mentőalakulatok emberi maradványokat találtak a vízben, valamint egy fél fürdőruhát. Az ABC ausztrál televízió cikke szerint a keresőalakulatok a víz megfestésével próbálják kideríteni, hogy az áramlatok merre vihették az egyelőre nem azonosított áldozat maradványait. (rtl.hu)

Frissítés (2022. február 17. 13:50)

Egy brit férfi volt a halálos cápatámadás áldozata Sydney-ben

Egy 35 éves brit férfi volt a sydney-i cápatámadás áldozata. Az ausztrál nagyvárosban, ahol csaknem 60 év után először történt halálos cápatámadás, majdnem minden strandot lezártak.

A férfi egy barátja erősítette meg, hogy Simon Nellist halt meg a támadásban szerdán - írta a BBC hírportálja csütörtökön.

A rendőrség hivatalosan még nem azonosította az áldozatot, a család sem szólalt meg. Az ausztrál hatóságok továbbra is keresik a fehér cápát, a város majdnem összes strandján megtiltották a fürdőzést.

Csütörtökön vízimentők jet-skivel járőröztek egy 25 kilométer hosszú szakaszon a város keleti részén lévő, híres Bondi strandtól a déli Cronulláig, hogy a cápára rátaláljanak. Helikopterek és drónok is részt vettek a keresésben.

Az állam kormánya közölte, hogy szakértői becslés szerint egy legalább háromméteres fehér cápa lehetett a támadó a balesetről készült videófelvétel alapján.

A baleset sok szemtanúja szerint kegyetlen és féktelen volt a támadás. A kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni. Két órával a támadás után a hatóságok az áldozat néhány testrészét találták meg a vízben.
A terület parlamenti képviselője, Michale Daley elmondta, hogy a lakosokat megrázta a borzalmas baleset. Az áldozat rendszeres látogató volt a strandon. "Majdnem minden nap lejött úszni" - mondta Daley az ABC csatornán.

Sydney környékén régóta nem fordultak elő cápatámadások, mert hálókat és más cápariasztókat helyeztek el a vízben. Egyelőre nem tudni, hogy jutott át a fehér cápa a védelmi vonalon. (MTI)