h i r d e t é s

Csepeli György: A tábornoki kar le van bénulva

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csepeli György: A tábornoki kar le van bénulva

2019. december 12. - 11:11

A Fidesz ellőtte a puskaport. Elkényelmesedett, kikapcsolta a vészjelző berendezéseit. Jöjjön egy kedves nő, és söpörje el Orbánt. - írja a klubradio.hu.

A következő választásokat a pszichológia fogja eldönteni és nem a gazdaság – véli Csepeli György szociálpszichológus. S miután a magyar társadalomban túlkínálat van férfiakból, egy nő megjelenése már önmagában előnyt jelent a versenyben. Persze nem mindegy, hogy milyen hölgyről van szó. Az innovatív, friss, új hozzáállás, a humánum, az emberekre figyelés, az empátia az, ami szimpatikus és nem a teljes harci díszben való csörömpölés.

A Fidesz ellőtte a puskaport a kövér férfiakkal és harcias nőkkel. Nem igaz, hogy a magyar választó föltétlenül ötvenes öltönyös politikust keres. Megvan a látens igény másfajta vezetők megjelenésére, csak az ellenzéknek meg kell találnia a megfelelő személyeket és elő kell állítani őket.

Para-Kovács Imre műsorvezető a Fidesz megújulási lehetőségeiről is kérdezte Csepeli Györgyöt. Mire a szociálpszichológus kifejtette, hogy a Fideszt elhagyták a fiatalok. A 22 éves Rácz Zsófiának, akit államtitkárnak neveztek ki, lassan nincs kit megszólítania. Az innovatív fiatalok többsége már nincs itthon, csak az afféle Borkai-árvák. Azoknak nem tud mit mondani, ráadásul ha a Fideszben előkerül egy komoly versenytárs, annak levágják a fejét. Továbbá kérdés, hogy mit tud elérni a masszív butasággal, Kósa Lajossal, Németh Szilárddal szemben.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban Csepeli György azt mondta, némileg meglepte az eredmény és a lefolyás is. Karácsony Gergely győzelmét csak remélte, azon pedig egyáltalán nem csodálkozott volna, ha Pikó Andrást egyenesen a gyűjtőbe viszik. Mindenesetre az látszik, hogy a végrehajtásban van valami racionális gátlás, ellenállás. Ők már látják, hogy a tábornoki kar le van bénulva. Az ellenzéknek pedig azt javasolja, hogy az egészségüggyel foglalkozzon, ahol szinte szó szerint vehetően gyilkosságok történnek, csak nem jutnak a hatóságok tudtára, és az oktatással, ahol pedig lélekgyilkosság folyik. Ezeket a támadási pontokat bűn kihagyni.

A Csepeli Györggyel készített interjú teljes változata a 168 Órában olvasható, Buják Attila jóvoltából.

Az interjút ITT meghallgathatja.

klubradio.hu