h i r d e t é s

Dagad a botrány az MSZP hétvégén bemutatott mentős-videójával kapcsolatban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Dagad a botrány az MSZP hétvégén bemutatott mentős-videójával kapcsolatban

2020. június 09. - 06:48

Azután sem árulja el, hol dolgozik az MSZP hétvégi videójában mentősként bemutatott nő, hogy az Országos Mentőszolgálat közölte, sem náluk sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel a neve.

Németh Athina - Forrás: propeller.hu

A koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről súlyos állításokat tett asszony hátterét nem ellenőrizte az MSZP. Korózs Lajos, a párt országgyűlési képviselője pedig ígérete ellenére nem közölte a cég nevét, ahol az asszony dolgozik. Az ellenzéki párt törölte a videóját, a botrány dagad.

Egyre kínosabb történet kezd kibontakozni a Magyar Szocialista Párt (MSZP) hétvégén bemutatott, és azóta törölt videójából, amelyben egy mentősként bemutatott asszony tett nagyon súlyos állításokat a koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről. Németh Athinával az MSZP országgyűlési képviselője, Korózs Lajos készített interjút. Ebben a nő azt állította, hogy tíz hazaküldött beteg ápolását vállalta el, akik közül kilencen kínok közt hunytak el otthonukban.

Csakhogy az Országos Mentőszolgálat hétfőn azt közölte, hogy a mentősként bemutatott nő nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Sőt a Szamaritánus Mentőszolgálat is tagadta, hogy náluk dolgozna a riportban szereplő nő.

Megkerestük ezért Németh Athinát, aki kérdésünkre nem árulta el, hogy hol dolgozik, mondván, nem kapott arra engedélyt, hogy ezt közölje. 

Annyit árult el, hogy főállásban végzi a mentős tevékenységet, és mellette – munkáltatója megbízásából – hospice ellátással is foglalkozik. Kérdésünkre közölte, hogy 1983-ban mentőtiszti főiskolát végzett Budapesten. Ugyanakkor az MSZP videójában azt mondta, hogy 43 éve dolgozik mentősként, tehát nem 1983 óta, hanem állítása alapján 1977 óta.

Korózs Lajos a 24.hu kérdésére elmondta, semmilyen módon nem ellenőrizte Németh Athina hátterét. Mint mondta, arcát és nevét vállalta az asszony, ezért nem „nyomozgatott” utána. Ő egyébként úgy tudta, hogy eseti megbízással dolgozik mentősként Németh, a hospice ellátást pedig szerinte egyéni vállalkozóként végezheti. Tehát ebben eltérően nyilatkozott a politikus és a mentősként szerepelt asszony.

Korózs egyébként azt ígérte, SMS-ben elküldi a cég nevét, ahol Németh dolgozik, ám ezt végül nem tette meg. 

Noha az MSZP oldaláról hétfőn törölték a videót, a párt nem sokkal korábban még közleményben védte a történteket. Azt írták, Németh egy olyan cégnél tevékenykedik, amely már az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt is hosszú évek óta együttműködött az Országos Mentőszolgálattal. Ugyanakkor az nem derült ki, hogy ezt honnan tudják, ugyanis Németh Athina kérdésünkre azt mondta, fogalma sincs kivel működik együtt munkaadója, de ez – mint mondta – a munkavállalókra nem is tartozik. (24.hu)