h i r d e t é s

Demeter Szilárd úgy érzi, jobboldalról készül ellene támadás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Demeter Szilárd úgy érzi, jobboldalról készül ellene támadás

2022. október 05. - 08:54

"Túl hamar nőttem túl nagyra, az elmúlt években sok érdeket sértettem, és még többet fogok"

Demeter Szilárd - Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ezt válaszolta Demeter Szilárd, a magyarországi Petőfi Irodalmi Múzeum erdélyi származású főigazgatója a Telex kérdésére, hogy miért tervezhetnek egy leleplező videóanyagot róla.

Kedden jelent meg az Indexen Demeter véleménycikke, amiben arra tesz utalásokat, hogy „vélhetően jobboldali kultúrharcosok” egy videóanyagon dolgoznak, többek között arról is, hogy ő hogyan biztosít „lehetőségeket a libernyákoknak”.

Demeter a Telexnek elmondta, hogy a célpont az ő „szerénytelen személye”. Az igazgató szerint várható volt egy ilyen támadás, az ő személye még „békeidőben is zavart egyeseket”, most azonban szerinte vége lesz az úri életnek, és ezért ő még érzékenyebben érinti „őket.”

Ráadásul nekem még elveim is vannak és szabad emberként dolgozom, szóval nem nagyon tudnak kibillenteni a saját pályámról

– írta.

Az igazgató nem részletezte, hogy kik készítenek ilyen anyagot róla, szerinte a készítők „jó esetben pénzért csinálják, rosszabb esetben hasznos idióták,” de személy szerint érdektelenek. A megrendelőről sem árult el konkrétumokat. (Transtelex)