h i r d e t é s

Digitálisan fiatalítják hozzá Harrison Fordot az új Indiana Joneshoz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Digitálisan fiatalítják hozzá Harrison Fordot az új Indiana Joneshoz

2022. november 24. - 12:45

Harrison Ford nélkülözhetetlen az Indiana Jones szériához, csak hát túl öreg. 

Forrás: Smasher/Youtube

Az Indiana Jones  ötödik epizódját jövő nyárra ígérik. A sorozat arca és főszereplője, Harrison Ford még negyven sem volt, amikor először játszotta el a régész szerepét. James Mangold, Az aszfalt királyaival már bizonyító rendező pedig úgy döntött, hogy Indy semmiképp sem öregedhet meg, úgyhogy a film nyitójelenetében digitális eszközökhöz nyúltak – írja az Indiewire.

Mangold már a nyitóképekkel is az eredeti,

George Lucas-Steven Spielberg-féle trilógia stílusát idézné meg. Maga a történet 1969-ben játszódik majd, ahol Harrison Fordnak már csak két évtizeddel kell fiatalabbnak mutatkoznia jelenlegi mivoltánál. A trükköket Lucas cége, az Industrial Light & Magic szoftvere generálja. A módszer pedig az, hogy a most forgatott anyagot korábbi filmek felvételeivel montázsolják.

Kathleen Kennedy filmproducer, a Lucasfilm elnöke szerint

a látvány olyan élethű lesz, mintha a jeleneteket tényleg negyven évvel ezelőtt forgatták volna le. „Ez az első alkalom amikor láttam és el is hittem” – mondta Ford, akinek ijesztő volt hajdani kinézetével szembesülni. Mint elmondta, nem tudja, hogy működik a technika, de működik.

Az ötödik Indiana Jonesnak hivatalos címe még nincs.

Harrison Ford mellett Phoebe Waller-Bridge, John Rhys-Davies, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Thomas Kretschmann, Toby Jones és Antonio Banderas is szerepelni fog a filmben. Steven Spielberg pedig producer lesz az Indiana Jones ötödik epizódjában. (magyarnarancs.hu)

Frissítés (2022. november 24. 17:36)

Az Indiana Jones Facebook csoportban megjelent egy digitális felújított kép Indy-ről: