h i r d e t é s

Egy fekete magyar, akit itthon nem tűrtek a villamoson, az angoloknál bizonyított!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy fekete magyar, akit itthon nem tűrtek a villamoson, az angoloknál bizonyított!

2020. február 02. - 18:21

Van néhány rohadt dolog a hazánkban, ami az elmúlt tíz-harmincév terméke, a szegénység, a gátlástalan kivagyiság, az vagy akinek születtél, az idegengyűlölet. Történetem hőse jó néhány leírt feltételnek megfelel. Fekete, nem könnyűsorsú, ráadásul nemesinek hangzó neve van nemesség nélkül.

Mihálffy Attila

A "rendes tupkó" magyarok megtanították neki, hogy kell sírni pusztán attól, hogy belenéz a tükörbe és egy fekete arc néz vissza belőle. Elmesélése szerint az egyik tanára az órán krétát vágott hozzá miközben azt üvöltötte, hogy remélem ettől legalább fehér leszel. Ez nem Gyöngyöspatán történt szegregált osztályban, hanem Budapesten az ország fővárosában.

Azonban ez csak az egyik a történetek közül, mert a fekete bőrszíne az egyik után a második, harmadik mondjuk egyszerűen emberi léptékkel végtelen számú történetet vonzott be. A pubertáskori szerelmi "katasztrófák", amikor a "liberális" szülők eltiltották lányukat a feketétől, nem számított semmi a három nyelv tökéletes ismerete, az egészség a szellemi képeség, a jóneveltség, a magyarnak mára már elég egyetlen ismérv, a bőr színe és befeszül és szemét lesz.

A szegénység szerencséjére kikényszerítette Nagy-Britanniába, befejezte a középiskolát és azzal a lendülettel felvételt nyert az egyetemre.

Talán ez a felvételi volt az egyetlen, ami számára tiszta és tisztességes viszonyok között nem jelentett nehézséget. Miért is? Az adott helyzetben az angol normális elvárás, az arab, hab a tortán, az orosz meg olyan plusz, ami emészthetővé teszi a magyar nyelvtudását. Az igazi korona a felsoroláson a sport, amit az angolok végtelen magasan díjaznak, hősünk, aki mélyről jött, a szegények sportjában a bokszban lett válogatott kerettag, ebben az itthoni végtelenül romlott sportvilágban, néhány még a sport becsületet tartó edző segédletével.

Attila, törtető mert muszáj, de nem hálátlan, végtelen tisztelettel köszön minden támogatást és lehetőséget, amit a Vasas ad.

Az írás apropóját az adja, hogy Attila ma bajnok lett, ami egy végtelen komoly sport siker, hiszen NAGY-BRITANNIA EGYETEMI BAJNOKSÁGÁT nyerte meg súlycsoportjában. A feketéből bajnok lett, a senkiből, napokon belül ismert sportoló lesz, ő az első, aki a Manchesteri Egyetemnek bokszban bajnokságot nyert.

Mihálffy Attila most elégtételt kapott a munkájáért, nem olyan hazai összekacsintós elintézettet, hanem tiszta körülmények között élvezhette a sikert! A szerkesztőség gratulál Attilának!