h i r d e t é s

Elbizonytalanodott a Fidesz szavazóinak egy része novemberre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elbizonytalanodott a Fidesz szavazóinak egy része novemberre

2022. december 05. - 18:39

A Fidesz a gazdasági problémák és az egyre romló EU–Magyarország-kapcsolatok ellenére nem veszítette el az előnyét, de a Fidesz-szavazók lemorzsolódása kismértékben folytatódott a hónapban – derül ki a Republikon Intézet októberi pártpreferencia-kutatásából, amelyet elsőként a Telex közölt.

A kép illusztráció! - Forrás: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Mint kiderült, novemberben 34 százalék volt a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében, 1 százalékponttal alacsonyabb, mint októberben.

Az ellenzéki oldalon változatlanul a Demokratikus Koalíció a legnagyobb támogatottsággal bíró párt, 13 százalék támogatja őket, ez egy százalékpontos növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A Mi Hazánk változatlanul 7 százalékon áll, a Jobbik változatlanul 3 százalék támogatottsággal bír. Az MSZP-t változatlanul 4 százalék támogatja, míg a Momentum két százalékpontot veszített támogatottságából, így szintén 4 százalékos párt. Az LMP, MKKP és Párbeszéd mind 1-1 százalékpontot erősödtek a teljes népesség körében, így az LMP és MKKP 3, a Párbeszéd 2 százalékon állnak. A bizonytalanok aránya a teljes népességben 27 százalék, 1 százalékponttal csökkent október óta - írja a lap.

A biztos pártválasztók körében Fidesz veszített két százalékpontot október óta, így 46 százalékon áll.

A DK 18 százalékkal a legerősebb ellenzéki párt, egy százalékpontot tudott erősödni. A Mi Hazánk továbbra is 10 százalékon áll. A Momentum a pártválasztók körében is 2 százalékpontot veszített, 6 százalék a támogatottsága. Az MSZP változatlanul 6, a Jobbik továbbra is 4 százalékon áll. Az LMP egy ponttal erősödött, 4 százalék szavazna a párta; az MKKP 2 százalékponttal lett erősebb, szintén 4 százalékos a támogatottsága. A Párbeszéd változatlanul 2 százalékos támogatottsággal bír a pártválasztók körében. (atv.hu)