h i r d e t é s

Elengedték a kezét: kirakják Zsidai Royt a budavári önkormányzat egyik ingatlanából

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elengedték a kezét: kirakják Zsidai Royt a budavári önkormányzat egyik ingatlanából

2017. szeptember 28. - 12:14

Azt azért nem vizsgálják ki, hogy vajon miért használhatta öt évig szabálytalanul a lakást. - írja a magyarnarancs.hu.

Forrás: 24.hu

Az I. kerületi önkormányzat Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottsága nem hosszabbítja meg Zsidai Zoltán Roy cégének, a Harlequin Kft.-nek az egyik bérleti szerződését

írja a hvg.hu. Egy Táncsics Mihály utca 4. alatti, 56 négyzetméteres lakásról van szó, melyet 2012 óta havi nettó 40 ezer forintért bérelt a vállalkozó.

Az önkormányzat lakás céljára adta bérbe az ingatlant, azonban a hatósági ellenőrzéskor azt találták, hogy Zsidaiék szomszédos éttermének, a Pest-Buda Bistrónak a raktára működik itt. Szerződésben vállalt kötelezettségét megszegve Zsidai elmulasztotta a lakás felújítását is.

Az Orbán Ráhel mentorának tartott vállalkozó ugyanakkor azt mondta a hvg.hu-nak, hogy a fatális véletlenek összjátéka miatt működött az ellenőrzéskor épp raktárként az ingatlan. Alapvetően az étterem dolgozói laktak benne, azonban a kémény meghibásodott, egy másik raktáruk pedig beázott, ezért kellett átpakolni.

Zsidai szerint a felújítást is elvégezték, igaz, „nem egy luxusszálloda szintjén.”

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd képviselője rákérdezett, miért csak most ellenőrzött az önkormányzat, de nem kapott érdemi választ. Ha nem lakásként, hanem raktárként adták volna bérbe az ingatlant, a bérleti díj jóval magasabbra, havi 300 ezer forintra rúgott volna.

A bizottsági ülésen azonban nem derült ki, a különbözetet megpróbálja-e behajtani az önkormányzat.

A Zsidai Roy és az I. kerületi önkormányzat közötti ingatlanügyletekről februárban részletes cikket írtunk.

magyarnarancs.hu