h i r d e t é s

Elérhetőek a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció eredményei

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elérhetőek a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció eredményei

2020. október 09. - 06:41

Az irányított kérdésekre adott válaszok a feldolgozás után sem okoztak meglepetést.

"Lezárult a koronavírusról szóló nemzeti konzultációs ívek feldolgozása és értékelése. Mint ismert, a magyar állampolgárok postai úton és az interneten is visszaküldhették a kérdőívet. Az eredményeket közjegyző is hitelesítette" – olvasható a Kormány.hu oldalon.

A magyarok a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatják

Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatják, ezt 83 százalék jelölte meg. 

Az ingyenes parkolást és az oktatási intézmények bezárását egyaránt 61 százalék támogatja. Végül a kijárási korlátozásnak 59 százalék a támogatottsága. "A járvány elleni védekezés során minden esetben szakmai döntések születnek" – olvasható a portálon.
Mint írják, ezek az eredmények azonban nagyon jó támpontot adnak ahhoz, hogy a magyarok mely intézkedéseket támogatják a leginkább. Ez a szakemberek számára is jelentős segítséget jelent akkor, amikor megteszik javaslataikat. A konzultáció mindezeken túl egyértelmű egyetértési pontokat hozott létre számos kiemelt kérdésben.

Az online felületen átlagosan kérdésenként 433.640 kitöltés érkezett, azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, ez összesen 318.947 kitöltőt jelent.

A kérdőíveket összesítve 1.682.295-en töltötték ki, azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, összesen 1.796.988 válasz érkezett.

A kormány köszönetet mond mindenkinek, aki elmondta a véleményét. A konzultáció, illetve az, hogy ilyen sokan mondták el a véleményüket, tovább erősítette a járvány elleni összefogást – olvasható a kormányzati portálon.

Az eredményekről szöveges formában itt olvashat bővebben. Az eredményeket PDF-formátumban pedig ide kattintva töltheti le. (mandiner.hu)