h i r d e t é s

Elérte a Sajó szennyezése Magyarországot is

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Elérte a Sajó szennyezése Magyarországot is

2022. június 08. - 11:09

A Sajó magyar szakaszán is meghaladja a rákkeltő arzén koncentrációja a hatérértéket, az LMP azonnali cselekvést követel.

Fotó: Dörgő Zsuzsi / Greenpeace

„A Greenpeace mérése alapján a Sajó magyar szakaszán is meghaladja a rákkeltő arzén koncentrációja a hatérértéket. Ezen legfeljebb az csodálkozik, akit meglep, hogy a folyók folynak, azonban sajnálatos módon az eddigi tapasztalatok alapján a magyar kormány ezek közé tartozik” – fogalmaz közleményében az LMP-s Keresztes László Lóránt.

A fenntartható fejlődés bizottság elnöke szerint „eljött az ideje annak, hogy stratégát váltson a magyar kormány, és végre ne eltagadni akarja a problémát, hanem megoldani. A látszatcselekvés ideje lejárt, elvárjuk, hogy a kormány vessen be minden jogi és diplomáciai eszközt a szennyezés megállítása érdekében, mert teljesen egyértelmű, hogy a helyzet csak rosszabb lesz” – fogalmaz.

Keresztes László Lóránt szerint „az udvariaskodás helyett végre a legkeményebb fellépésre van szükség, mert a szlovák kormány felelőtlensége megbocsáthatatlan környezetpusztítást okozott. Amennyiben ez nem történik meg, akkor innentől joggal tekinthető bűnrészesnek a magyar kormány ennek az ökológiai katasztrófának a súlyosbodásában” – emeli ki. (Infostart)