h i r d e t é s

Elhunyt a Star Wars, a Pókember és a Batman írója

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Elhunyt a Star Wars, a Pókember és a Batman írója

2023. március 26. - 07:31

A regény- és forgatókönyvíró számos Star Wars-könyv, valamint a Batman rajzfilmsorozat egyik fő szerzője volt. Utóbbiért 1993-ban Emmy-díjat is nyert.

Michael Reaves 1990-ben - Forrás: wikipedia

Michael Reaves több évtizede szenvedett Parkinson-kórban, 2023. március 20-án, 72 éves korában halt meg egy Los Angeles-i kórházban – közölte a cbr.com.

Az író az 1980-as és 1990-es évek egyik legelismertebb animációs forgatókönyvírója volt, többek között a Pókember határok nélkül, valamint a Batman-rajzfilmsorozat egyik fő szerzője volt.

Reaves a 1970-es évek elején feltörekvő sci-fi- és fantasynovella-író volt, később pedig a korszak egyik legelismertebb animációs forgatókönyvírójává vált, aki nagyjából minden korabeli rajzfilmsorozaton dolgozott. Köztük a Hupikék törpikéken (amelyhez több mint 60 epizódot írt), a Pókember és fantasztikus barátain, Az igazi szellemirtókon és a Tini Nindzsa Teknőcökön is. 

AZ ÍRÓ A BATMAN RAJZFILMSOROZATÉRT EMMY-DÍJAT IS NYERT 1993-BAN.

Reaves az 1980-as években a Star Wars-rajzfilmeken is dolgozott, a 2000-es években pedig elismert Star Wars-regényíró lett, Az árnyvadászok című könyve The New York Times-bestseller volt. Több regényt is írt régi munkatársával, Steve Perryvel.

Összesen több mint 400 forgatókönyvet írt meg. (Index)