h i r d e t é s

Fejlődés és önfeledt élmények az első járművön

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Fejlődés és önfeledt élmények az első járművön

2023. október 12. - 09:13

A mozgás elengedhetetlen a kisgyermek izmainak, idegrendszerének, csontozatának és pszichéjének egészséges fejlődésében. Az első pár évben rohamléptekben fejlődik és nő a gyermek. Annak érdekében, hogy ezek a folyamatok a legoptimálisabban menjenek végbe, érdemes számos mozgással járó programot beiktatni a mindennapokba.

Forrás: babaagynemubolt.hu

A Babaágynemű bolt webáruház roller kínálatában a minőségi és rendkívül praktikus Scoot and Ride márka termékei találhatók meg. Ezek a kiegészítők lehetőséget nyújtanak az önfeledt játékra, valamint hogy a kicsi észrevétlen módon fejlődjön. A mozgás örömét már egész kiskorban át lehet adni a gyermeknek, ráadásul ebből rengeteget kamatoztathat.

Szabadtéri időtöltés a fejlődés jegyében

Az idegrendszer érésére nagy hatással vannak a különféle mozgásformák. Akár futóbicikli, hinta, roller vagy bármilyen más eszköz okán támad kedve mozogni a kicsinek, nem csupán mozog, hanem észrevétlen módon fejlődik. Éppen ezért a szabadtéri játékot, mozgást, sétákat nem szabad elhanyagolni.

Az első saját roller

Megkapni az első saját járművet minden gyermek életében komoly mérföldkő. Az első futóbicikli vagy roller a szülő számára is meghatározó, hiszen látja, ahogy gyermeke napról napra egyre ügyesebbé válik. A kezdeti bizonytalan mozdulatokat egyre magabiztosabb mozdulatsorok váltják fel. A statikus és a dinamikus egyensúly alapjait babakorban kezdjük lefektetni. Ezeknek a képességeknek nagy szerepe van a mindennapokban.

A rolleren vagy futóbiciklin a gyermek nem csupán fejlődik, hanem megtapasztalja a szabadság semmihez sem hasonlítható érzését. Emellett önbizalma is nő, hisz végre egyedül, a saját járművével közlekedhet. Kevés ennél felnőttesebb dolog van.

De ha belegondolsz, felnőttként is nagyszerű érzés, ahogy elsuhan mellettünk a táj és simogatja arcunkat a szél. A gyermek számára pont ennyire élvezetes a rollerrel való közlekedés. Úgy, hogy közben a biztos pont, a szülő végig a közelben van.

A Scoot and Ride multifunkciós rollerek

A roller az a játék, melynek kapcsán nem érdemes kompromisszumot kötni a minőség terén. Egy silány rollerrel kapcsolatban nem kizárt, hogy a kicsi alatt meghibásodik és akár balesetet okoz. A Scoot and Ride multifunkciós rollerei kapcsán ettől nem kell tartani.

A rollert rendkívül egyszerűen futóbiciklivé lehet alakítani, ami praktikus és helytakarékos megoldás, mivel nem kell két járművet tartanod otthonodban. Ahogy cseperedik a gyermek, egyre többféle járműre, játékra van szüksége. Éppen ezért ebből a szempontból is jó választás a Scoot and Ride roller. Ezek a csodajárgányok változatos színekben érhetők el, így biztosan minden gyermek megtalálja a számára legmegfelelőbb típust, mely nap mint nap nagy örömmel fogja eltölteni.