h i r d e t é s

Gulyás Gergely a kormánypárti médiaholding vezetőjével mehetett étterembe a korlátozások alatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gulyás Gergely a kormánypárti médiaholding vezetőjével mehetett étterembe a korlátozások alatt

2020. április 15. - 07:28

A Miniszterelnökség tagadja, hogy nem elvitelre vittek volna ételt. - írja a propeller.hu.

Húsvét hétfőn kora délután éttermi zajokra figyeltek fel a Várkert Bazárnál lévő Felix nevű étteremben. Ahogy a 444 megírta, egy tíz fős társaság volt az étteremben, köztük Gulyás Gergely miniszter is. Az eset furcsasága, hogy a kijárási tilalom korlátozása miatt éttermek nem fogadhatnak vendéget, legfeljebb be lehet ugrani a megrendelt ételért.

A Miniszterelnökség tagadta, hogy az étteremben evett volna a miniszter:

Ugyan Gulyás Gergely magánjellegű programjai nem tartoznak a nyilvánosságra, de a kérdésben megfogalmazott állítás valótlan. Az étteremben elviteles rendelésre van lehetőség, melyet a Miniszterelnökséget vezető miniszter valóban igénybe vett.

Azonban kedden kiderült, hogy a 444 egyik olvasója lefotózta a távozó minisztert, akinél elviteles étel ugyan nem volt, de két ismert figura viszont sétált az oldalán. A kép tanúsága szerint a társaság tagja volt az Alapjogokért Központnak az igazgatója, Szánthó Miklós, aki egyben a KESMA nevű kormánypárti médiaholding vezetője is. Továbbá Kovács István, aki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Az étterem korábban azt válaszolta a portál kérdéseire, hogy:

„A Felix Kitchen & Bar mindenben betartja a koronavírussal kapcsolatos előírásokat. Éttermünk a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel házhoz szállítással vagy elvitelre készített ételekkel igyekszik megoldani a vendégek igényeit. Hétfőn az étteremben dolgozó, ebédjüket fogyasztó kollégákon kívül az elvitelre rendelő vendégeink tartózkodtak.”

propeller.hu