h i r d e t é s

Gyorstalpalókon képez ki diplomatákat a külügy

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyorstalpalókon képez ki diplomatákat a külügy

2023. április 24. - 07:22

Diákokat bombáznak egy remeknek tűnő ajánlattal.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Egyetemi hallgatókat bombáz remeknek tűnő ajánlattal a Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Diplomáciai Akadémia. Eszerint a képzés mindössze egy évig tart és már az első félév után ki lehet menni gyakorlatra a külképviseletekre, mindezek mellé pedig havi nettó 275 ezer forint ösztöndíjat is kínálnak – írta a Telex, amely megkérdezte Jeszenszky Gézát, az Antall-kormány külügyminiszterét a felhívásról.

„A diplomataképzés a fejlett országokban posztgraduálisan történik, azaz a hallgatók jogi, történelmi vagy közgazdasági diploma után, magas szintű tudás birtokában mehetnek különböző diplomataképző iskolákba” – mondta el Jeszenszky, aki szerint minimum két év képzés lenne szükséges diploma után.

Ez a gyorstalpalókurzus-alapú diplomataképzés Jeszenszky szerint beleillik a kormányzatnak abba a törekvésébe, hogy új, lojális értelmiségi réteget nevelnek ki, a többi (például kultúra, közhivatalok) területhez hasonlóan a diplomácia terén is, az sem baj, ha nem annyira szilárd alapokon – írta a Telex, amely hiába kereste a Külügyminisztériumot, nem reagáltak. (24.hu)