h i r d e t é s

Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba bepereli Vágó Gábort

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba bepereli Vágó Gábort

2018. március 19. - 14:53

Vágó Gábor úgy fogalmazott a 444.hu-nak, hogy a vendéglátójuk szemmel láthatóan részeg volt. Az együttműködésről szóló tárgyalást a DK székházában, Gyurcsány Ferenc irodájában tartották. 

Forrás: faktor.hu

Vágó Gábor nem nevezte meg, hogy kire vonatkozott tegnapi igaztalan állítása, amelyet az ellenzéki pártok tárgyalása után tett. Az LMP politikusa vendéglátóiról beszélt. Ez csak Gyurcsány Ferenc és/vagy Molnár Csaba lehetett.

A DK elnöke és ügyvezető alelnöke becsületében sértve érzi magát Vágó Gábor hitvány hazugsága miatt. Ezért Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba jogi elégtételt vesz Vágó Gáboron 

- jelentette ki Gréczy Zsolt a DK hétfői közleményében.

Az ügy előzménye, hogy Gyurcsány Ferenc március 15-i beszédében meghívta egyeztetésre az ellenzéki pártokat a politikai együttműködés kérdésében, ahová vasárnap a Jobbik kivételével el is mentek a DK irodájába.

A megbeszélések után az LMP-s Vágó Gábor arról beszélt a 444 élő közvetítésében:

Maga a gesztus, hogy meghívtak minket megsüvegelendő. (…) Ha én részeg vagyok otthon és a barátomat meghívom, az a minimum, hogy a vendégem is megkínálom.

Az Index információi szerint Gyurcsány Ferenc a Gyurcsányinfón is kitért arra, hogy az LMP-s Vágó Gábor részegséggel vádolta. A DK elnöke azt mondta:

nem lehet emberi becstelenséggel tisztességes politikát építeni. Visszautasítjuk az emberi aljasságnak ezt a megnyilvánulását.

A lap szerint Gyurcsány azt mondta, hogy a vasárnapi tárgyalásra a feleségével és 3 éves gyerekével jött kocsival Kötcséről, és ő vezetett.

A feltételezését is visszautasítom annak, hogy veszélyeztetem a feleségem és a gyerekem testi épségét.

A 444.hu Facebook videója, amelyben Vágó Gábor a 7. perc után nyilatkozik:

os.mti.hu/index.hu/444.hu