h i r d e t é s

Hadházy Ákos elmondta, hogy mit üzen a korodonbontással

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hadházy Ákos elmondta, hogy mit üzen a korodonbontással

2023. április 03. - 16:47

Egy év telt el a tragikus választási verség óta, ideje szembenézni néhány dologgal.

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

"Egy friss hír szerint egy most vasárnapi választáson – a súlyos gazdasági válság ellenére – a Fidesz jobb eredményt érne el, mint tavaly ilyenkor. Hosszú elemzések születtek már (és fognak még születni) ennek okairól. Pedig a megoldás olyan egyszerű: amíg a piszkos játékszabályok nem változnak, az eredmény is ugyanaz lesz.

A Momentum Mozgalom képviselőivel együtt előbb március 14-én, majd 29-én ismét elbontottuk a sajtót távoltartó kordont Orbán Viktor irodája előtt, a budai Várban. Ez természetesen csak szimbolikus lépés, amellyel azokra a követelésekre hívtuk fel a figyelmet, amelyek teljesülése nélkül nem beszélhetünk szabad és tisztességes választásokról, pláne nem ellenzéki győzelemről. 

A kordonbontással az üzenjük, hogy ez a 7 pont nem panaszlista, hanem követelés:

  1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.
  2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.
  3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!
  4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
  5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!
  6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.
  7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!

Sokan kérdezik tőlem is, van-e kiút a jelenlegi, gyászos helyzetből. Egy mondatban is össze tudom foglalni, mikor lesz esély kormányváltásra: ha tömegek ismerik fel, hogy amíg propaganda van, nincs valódi választás, és amikor megérzik azt is, hogy sok ember elszánt fellépésével minden hatalom meghátrálásra kényszeríthető." - írta közleményében Hadházy Ákos