h i r d e t é s

HELPAPP: Az UNICEF kibővült mobilalkalmazása segíti az Ukrajnából érkezett menekülteket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

HELPAPP: Az UNICEF kibővült mobilalkalmazása segíti az Ukrajnából érkezett menekülteket

2022. október 10. - 13:51

Az ukrajnai háború elől menekülő, bajbajutott embereket is támogatja az UNICEF Magyarország HelpApp-ja. Az UNICEF Magyarország az UNICEF világszervezetének együttműködésével kiterjesztette ingyenesen elérhető HelpApp nevű mobilapplikációjának funkcióit, így a Magyarországra érkező menekültek már négy nyelven érhetik el a legfontosabb és leghasznosabb helyi információkat. 

Forrás: unicef.hu

Az ukrajnai háború kitörése óta több mint egymillió menekült érkezett Magyarországra, akik többsége a helyi nyelv ismerete hiányában eddig nem tudott tájékozódni. A Magyar Suzuki Zrt. támogatásával a korábban bántalmazott gyermekek és fiatalok számára létrehozott, ingyenesen elérhető HelpApp applikáció egy komolyabb fejlesztés után az Ukrajnából ide menekülőket is el tudja látni számukra fontos információkkal. Azok számára, akik nem használnak mobil alkalmazásokat, az értékes tartalom egy új, erre a célra létrehozott weboldalon keresztül is elérhető itt: https://unicef.hu/refugee-information

Az applikáció eredeti funkciója is megmaradt, vagyis gyors és hathatós segítséget nyújt bántalmazott gyerekek és fiatalok számára. A bajbajutott fiatalok egyetlen gombnyomással tudnak segítséget hívni vagy tartózkodási helyük GPS-koordinátáit elküldeni az általuk kiválasztott személyeknek.

20 témakörben ad tájékoztatást az új információs anyag

A Baker McKenzie budapesti és kijevi irodáinak, valamint a PILnet munkatársainak közreműködésével összeállított információs anyag olyan kérdésekben ad tájékoztatást, mint a menedék státuszért folyamodás, itt tartózkodáshoz vagy harmadik országba tovább utazáshoz szükséges iratok beszerzése, milyen lehetőségeik vannak Ukrajnában élő nem ukrán állampolgárként, hogyan tudnak Magyarországon munkát vállalni, milyen segélyekre, támogatásokra jogosultak. „Magyarország, mint befogadó- és tranzitország a menekültek egyik legfontosabb célpontja. A megújult HelpApp révén az ide érkezőket segítjük abban, hogy hozzáférjenek az őket megillető ellátásokhoz, képesek legyenek intézni a hivatalos ügyeiket.” – ismertette a fejlesztés okát Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

A legfontosabb a gyerekek képviselete

Az UNICEF elsődleges célja a gyermekek támogatása. A HelpApp legújabb változatának, illetve a kapcsolódó mikrosite-nak a kifejlesztése a Magyar Suzuki Zrt. támogatásával valósult meg. „A Magyar Suzuki Zrt. már harmadik éve támogatja az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi munkáját – nyilatkozta Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője. „Idén az Ukrajnából hazánkba érkező családoknak és gyerekeknek is szeretnénk támogatást és valódi segítséget nyújtani. A célunk az, hogy eligazodjanak a sokszor bonyolult jogszabályok és adminisztratív útvesztők között, és minél könnyebben átlássák, a különböző problémákkal, kérdésekkel mikor kihez fordulhatnak.”

A HelpApp legújabb változata letölthető a Google Play online áruházakból.

Az UNICEF Magyarország menekülteket segítő internetes oldala ide kattintva érhető el.

Az UNICEF Magyarország munkájához azonnali támogatás küldhető itt: https://unicef.hu/veszhelyzet-ukrajnaban