h i r d e t é s

Hernádi Zsolt egy mexikói fotóval illusztrálta a magyar üzemanyag-helyzetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hernádi Zsolt egy mexikói fotóval illusztrálta a magyar üzemanyag-helyzetet

2022. március 11. - 13:41

Az üzemanyagkérdésről tartott csütörtöki kormányinfón Hernádi Zsolt MOL-vezér egy 2019-es mexikói képet lobogtatva beszélt arról, hogy Magyarországon egyesek zacskóba tankolnak.

az üzemanyagkérdésről tartott csütörtöki, rendkívüli kormányinfón Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a tankolásos visszaélésekkel kapcsolatban arról beszélt: "… van itt nálam egy olyan fotó, ahol nejlonzacskóba tankolták az üzemanyagot. Érdemes megnézni egyébként, mert egészen döbbenetes." - írja a urbanlegends.hu

A sajtótájékoztató egy később pontján, az ellátással kapcsolatos álhírekre reagálva Hernádi azt mondta:

Itt egy elrettentő példa.

Majd felemelt egy képet, amit aztán körbeadott a sajtó megjelent képviselőinek.


Hernádi a kormányinfó élő közvetítéséből - Forrás: urbanlegends.hu

Bár a tükröződés miatt az élő közvetítésből nem lehetett megállapítani, Hernádi milyen képet mutatott, a hvg.hu tudósításában szerepel egy felvétel, amely felett ez a felirat olvasható: “Hernádi képekkel is készült”.

A fotó előkerült már tavaly nyáron is, amikor amerikai tényellenőrzők egy ottani benzinvásárlási pánik apropóján megírták: az akkoriban frissként keringetett kép valójában 2019-ben készült, méghozzá Mexikóban, és ebben a cikkben jelent meg először.

Tematikába tartozó információ még a csütörtöki sajtótájékoztatóról, hogy a hvg.hu tudósítása szerint “a kormány utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt (ha a tényállás megvalósul) indítson eljárást azokkal szemben, akik valótlanul az üzemanyagellátás leállásáról közölnek információt”. (urbanlegends.hu)