h i r d e t é s

Hogyan kezelhető az összenőtt szemöldök?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan kezelhető az összenőtt szemöldök?

2023. július 11. - 10:25

Az összenőtt szemöldökre gondolva első pillanatban az erős tekintet és Frida Kahlo juthat eszünkbe. Az ikonikus festő természetes megjelenése belevésődött a köztudatba, mely alapvetően a szemöldök formájának köszönhető.

Forrás: aesthetica.hu

A trendek jönnek és mennek, így van ez a szemöldök esetében is, hiszen az évszázadok során mindig más és más jelentése volt az alakjának. Egyes korszakokban szexinek tartották az összenőtt formát, később pedig a boszorkánysággal azonosították.

Napjainkban inkább esztétikailag zavaró problémának tekintjük az ágas-bogas szemöldököt. Bár az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szőrtelenítése nem alkalmas a probléma kezelésére, de a weboldalon lévő blogban többféle hasznos megoldást is javasolnak a kóbor szálak kordában tartásához.

Miért alakul ki az összenövés?

A szőrnövekedés mindenkinél eltérő mértékű, a szálak vastagsága is változó. A legtöbb esetben hasonló formájú növekedés tapasztalható mindenkinél, főként a szemek környékén. A szemöldök egyes embereknél azonban a két szem között egymáshoz nő, így nem marad szőrtelen terülen ezen a részen.

Kijelenthetjük, hogy elsősorban a genetika felel a szemöldök összenövéséért, de kialakulhat hormonális változások miatt is. Az arcon látható bármely differenciához hasonlóan ez az állapot is jelenthet sokak számára kellemetlenséget, hiszen kilógnak az átlagból. Azoknak, akik lelkileg nehezen viselik el a különbözőséget, többféle megoldás létezik a szemöldök formázására.

Hogyan tudjuk megváltoztatni?

Az arcforma változását is eredményezheti, ha a szemöldök állásán változtatunk. Ezt mindenképpen vegyük figyelembe, mielőtt bármilyen beavatkozással nekiállunk a ritkításnak vagy a szőrtelenítésnek! Többféle lehetőség adódik a szemöldök formázására. Egyéni preferencia alapján dönthetünk arról, melyik módszerrel látunk neki a szépségápolásnak.

A szálanként történő szemöldökszedés ugyan sziszifuszi művelet és nem is fájdalommentes, de sokan mégis ezt tartják a legpontosabb megoldásnak. A szemöldöksmink szintén segíthet a szem közötti rész szőrtelen kinézetének kialakításában. A ceruza és festék, illetve az alapozópor elfedheti a nem kívánt szőrszálakat. Érdemes kozmetikus segítségét kérni, így biztosan az általunk vágyott forma lesz a végeredmény.

Fájdalommentes megoldás

A végleges szőrtelenítés a legtöbb testtájon kényelmes megoldásként alkalmazható, hiszen a lézeres beavatkozást követően többé már nem lesz probléma a szőrzettel az adott területen. A kíméletes kezelés során elővigyázatos módon, szakképzett lézerspecialista segítségével történik meg a szőrtelenítés.

Az egészségügyi problémát ugyan nem okozó szemöldök összenövésének kezeléséhez pedig alkalmazhatjuk a  fent részletezett módszereket, így mindig elégedetten nézhetünk a tükörbe.