h i r d e t é s

Hogyan lehet tartósan, karbantartás nélkül is szép a kerítésünk?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan lehet tartósan, karbantartás nélkül is szép a kerítésünk?

2024. március 25. - 08:18

A kerítések nagyon sokfélék lehetnek, s teljesen természetes, ha mindenkinek más preferenciái vannak velük kapcsolatban. Az azonban mindenképpen kedvező tulajdonság, ha a karbantartásukra a lehető legkevesebb időt kell fordítani.

Forrás: betonlemez.hu

A trapézlemez-kerítésekkel ez lehetséges!

A Betolemez fahatású lemezkerítései gyakorlatilag külön odafigyelés, gondoskodás nélkül is hosszú élettartamú, mindig egyformán szép kerítést eredményeznek, amelyek természetes megjelenésüknek köszönhetően mindeközben jól is mutatnak. Többféle színben, akár mindkét oldalán színezett változatban is kaphatók, így egészen biztos, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb, illetve az otthonunkhoz is leginkább illő modellt.

Miért jobb választás, mint a hagyományos fakerítés?

Ha már famintázat, miért ne választanánk az eredetit? Amennyiben felmerült ez a kérdés bennünk, úgy alighanem figyelmen kívül hagytuk azt, hogy a fa mennyi energiát fog igényelni tőlünk az elkövetkezendő esztendőkben, ha amellett döntünk.

Ha nem is évente, de minden második évben foglalkozni kell a karbantartással, ami a kerítés méretétől függően, de általában nem csekély időt és munkát fog jelenteni. Nem nagyon lehet megúszni a korábbi lakkozás, illetve festés maradékának az eltüntetését, hiszen enélkül nem kaphatunk szép és tartós végeredményt. Azaz csiszolni kell a felületet, s csak előkészítés után láthatunk neki a festésnek.

Sokan gondolják azt, hogy a fából készült kerítések természetbarátabb megoldást jelentenek, pedig ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Nemcsak azért, mert fákat kell kivágni az elkészítésükhöz, hanem amiatt is, mert rengeteg olyan anyagot kell használnunk a minőségének a megőrzéséhez, ami kifejezetten káros a környezetre nézve.

Ezzel szemben a trapézlemezből gyártott kerítéshez nem kell fákat kivágni, s csak egyszer szükséges terhelni vele a környezetet, amikor elkészül. Utána ugyanis gyakorlatilag nem igényel semmilyen törődést ahhoz, hogy megőrizze eredeti állapotát. Élettartamát tekintve a kétféle kerítés össze sem hasonlítható, a lemezkerítés messze lekörözi a fából készítettet e szempontból is.

Válasszunk igényeink szerint!

Fenyő, aranytölgy, mézéger, dió, sötét tölgy… A lemezkerítések széles palettával várnak bennünket, s nem kell magasabb árat fizetnünk amiatt, mert drágább faanyagot szeretnénk használni.

Kerüljük el a bosszankodást, ne adjunk ki minden második évben komoly összeget, s ne lássuk el magunkat extra feladatokkal, ha nem muszáj, hiszen van alternatívánk, nem kötelező a hagyományos, fából készített kerítéseket választani. Élvezzük ki, hogy eltakarhatjuk a szomszédot az átláthatatlan lemezkerítéssel, s az utcáról kíváncsiskodó szemektől sem kell tartanunk többé. Privát szférát kialakítva végre több időt tölthetünk el kertünkben a pihenéssel, feltöltődéssel.