h i r d e t é s

Hogyan válasszunk autós hűtőtáskát?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan válasszunk autós hűtőtáskát?

2023. augusztus 03. - 18:56

Nyáron kiemelten fontos gondoskodni a megfelelő folyadékpótlásról. Mivel egy nyaralás során gyakran váratlan helyzetekkel is szembesülni kell, éppen ezért praktikus megoldás lehet egy autós hűtőtáska, amelyben kiválóan alkalmas a családi frissítők hidegen tartására. 

A megfelelő hűtőtáska kiválasztása nem könnyű feladat, mivel ezt egyáltalán nem egy szezonra választja ki az ember. Éppen ezért a döntés meghozatala előtt először is tisztázni kell magunkban, hogy milyen kapacitásút, illetve milyen tudásút szeretnénk használni

– hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Hozzátette: vannak ugyanis már olyan készülékek is, amelyek az ételek melegen tartására is alkalmasak.

A Sencor kínálatában az SCM 2130 és az SCM 1122 jelenti a belépő szintet. Ezek 22, illetve 30 literes kapacitással rendelkeznek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legkisebben akár 15 darab félliteres alumínium dobozos üdítő is elfér. A nagyobb kapacitású pedig 12 darab 0,5 literes alumínium dobozos, valamint két darab kétliteres PET-palackos üdítő tárolására szolgál. Mindkét hűtőtáskát erős hűtőelemmel és hatékony hőszigeteléssel látták el. Ennek köszönhetően ezen hűtőtáskák belsejében a hőmérséklet akár 20 Celsius fokkal alacsonyabb lehet a külső hőfoknál.

Bár az SCM 1122-es klasszikus autós hűtőtáskaként funkcionál, az SCM 2130 nemcsak a személyautóban, hanem akár a nyaralóban, vagy a hétvégi házban is használható a 220V-os csatlakozó révén. Ez a készülék viszont nemcsak az italok, vagy élelmiszerek melegítésére alkalmas, ugyanis akár melegíteni is lehet vele a behelyezett finomságokat egészen 60 Celsius fokos hőmérsékletig.

A nyári melegben bevethető hűtőtáskák táborát gazdagítja a Sencor SCM 2224BL-EUE3, amely a legtökéletesebb kiegészítője lehet egy piknikezésnek, strandolásnak, vagy autós utazásnak. A 24 literes belső térrel rendelkező hűtőtáskába hat darab 1,5 literes, vagy 5 darab 2 literes üdítőspalack helyezhető el és a duális működtetési elvnek köszönhetően nemcsak szivargyújtóról, hanem hálózati kábelről is üzemeltethető.

Az ideális autós hűtőtáska kiválasztásához tehát figyelembe kell venni, hogy hol, illetve, hogy mire szeretnék használni. Egy kizárólag a személyautóban rendelkezésre álló változat esetén már egy alap kivitel is elegendő lehet, de a minél rugalmasabb felhasználás, például a nyaralóban történő üzemeltetés terén érdemes lehet egy fejlettebb készüléket választani

– tette hozzá a szakember.