h i r d e t é s

Joe Biden: "Le lesztek vadászva, és megfizettek tetteitekért"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Joe Biden: "Le lesztek vadászva, és megfizettek tetteitekért"

2021. augusztus 27. - 09:06

Csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján Joe Biden elmondta, a kabuli merénylet elkövetői hamarosan megfizethetnek azért, amit tettek.

Forrás: JONATHAN ERNST/REUTERS

Az Egyesült Államok elnöke azt követően mondott egy hosszabb beszédet, hogy Afganisztán fővárosában öngyilkos merénylők felrobbantottak két bombát, melynek következtében legalább 12 amerikai katona és több tucat civil életét vesztette.

Joe Biden közölte, bár tisztában van vele, hogy elcsépelt mondatként értékelhető a kifejezés, de úgy gondolja, az elhunytak mind hősök voltak, akik azért vágtak neki az afganisztáni küldetésnek, hogy emberéleteket mentsenek.

A Fehér Házban tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján az USA elnöke kiemelte, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a kint rekedt amerikai állampolgárokat hazaszállítsák.

Joe Biden egyúttal hozzátette, nem engednek a terroristáknak, és foggal-körömmel küzdenek majd az afgán civilek biztonságáért még úgy is, hogy hivatalosan már nem lehet számítani az amerikai hadsereg jelenlétére a kelet-ázsiai országban.

“Azt üzenném az Egyesült Államoknak kárt és bajt kívánó terroristáknak, akik a robbantásokért felelősek, hogy nem felejtünk és nem bocsátunk meg. Le lesztek vadászva, és megfizettek tetteitekért. Meg fogom védeni a becsületünket” – figyelmeztette az iszlamistákat az elnök.

Joe Biden elmondta, továbbra sem hiszi, hogy hiba lett volna a tálibokra hagyni Kabul repülőterének biztosítását, és bár egyetért azzal, hogy nem szabad bennük megbízni, kizárólag tárgyalás útján lát lehetőséget a további menekültek és amerikaiak kimenekítése kapcsán, így fontos fenntartani velük a baráti viszonyt. (liner.hu)