h i r d e t é s

Karácsony elismeri, hogy Orbán angolja jobb, mint az övé

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony elismeri, hogy Orbán angolja jobb, mint az övé

2021. május 11. - 08:39

"A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj, és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül. Ezért én dolgozom is angolomon folyamatosan. A miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezem behozni" – írta Karácsony Gergely a Facebookján. 

A főpolgármester így reagált a kormánytagok hétvégi reakcióira, amikben meg az ő korábbi megszólalására reagáltak. A reagálások időrendben így néznek ki:

– Karácsony az Economistnak adott interjújában azt mondta, Orbán Viktor alacsony és kövér, ő magas és vékony. Később elnézést kért a „rossz viccért”.

– Erre Fürjes Balázs reagált úgy, hogy Orbán legalább jól beszél angolul, ellentétben Karácsonnyal. De ez Fürjes szerint a 21. században alapvető elvárás, hiszen Orbánnak az uniós csúcsokon és a nemzetközi fórumokon, tárgyalásokon angolul kell beszélnie, sokszor tolmács nélkül. „A főpolgármester az angol lapnak lenézően nyilatkozott azokról, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Azokról, akik nem magasak és vékonyak. Márpedig nagyon nem jó, ha egy politikus lenézi azokat, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Karácsony Gergely azóta kénytelen volt bocsánatot kérni ezért a megjegyzésért. Kicsúszott a száján. Előfordul. Kár, hogy az Economist újságírójának mondta. Felteszem, magyarul, tolmáccsal, hiszen angolul nem beszél. Érdekes, hogy a sok különbség mellett ezt az egyet nem emelte ki az angol nyelvű lap: egyikük beszél angolul, a másik nem” – írta Fürjes.

– Dömötör Csaba államtitkár pedig szintén azt pedzegette, hogy „a nemzetközi beágyazottságára gyakran hivatkozó baloldal főpolgármester tolmácsolással ad interjút egy brit lapnak. Ha már különbségekről van szó, félszegen elmondhatta volna, hogy a miniszterelnök tárgyal angolul, ő meg nem.”

- Most pedig Karácsony visszareagált a reakcióra, és elismerte, hogy Orbán jobban beszél angolul nála.

(Forrás: Telex.hu) / klubradio.hu