h i r d e t é s

Két holttestet kiemeltek a miskolci pinceomlás áldozatai közül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Két holttestet kiemeltek a miskolci pinceomlás áldozatai közül

2022. szeptember 01. - 17:12

Kiemelték két munkásnak a holttestét a tűzoltók, akikre ráomlott egy pince szerdán Miskolcon - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A harmadik munkás testét is megtalálták már a mentést végzők, de őt még nem sikerült kiemelni a romok alól - közölte Dojcsák Dávid.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján közölte, hogy a biztonságos munkakörnyezet előkészítése és kialakítása után - amelyre a folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség -, csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását és a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését.

"A műveletben résztvevők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a harmadik embert is mielőbb kihozzák a pincéből, azonban a fokozott omlásveszély miatt elhúzódó beavatkozásra kell számítani" - tartalmazza a közlemény.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon arról tájékoztatott, hogy munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra szerda reggel Miskolcon és a férfiak nem adnak életjelet magukról. A férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben - közölték.

A baleset Miskolc miskolctapolcai, családi házas, üdülőiről ismert negyedében, a Selmeci utcában történt.