h i r d e t é s

Kiadta a rendőrség a felvételt, ahogy a robbantó felrobbantja magát Nashville-ben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiadta a rendőrség a felvételt, ahogy a robbantó felrobbantja magát Nashville-ben

2020. december 30. - 06:31

A helyi rendőrség elérhetővé tette azt a HD felvételt, amin a robbanás pillanatát láthatjuk. Másodpercekkel azelőtt egy rendőr sétál el a kamera előtt.

Forrás: Metro Nashville PD / Twitter

A rendőrök gyors és hatékony beavatkozása nélkül több áldozata is lehetett volna a karácsonyi robbantásnak, melynek már az elkövetőjét is ismerhetjük. Az FBI napok alatt felgöngyölítette az ügyet, bár lehetséges, hogy az indítékra soha nem derül fény.

A péntek reggeli robbantásban összesen heten sérültek meg, de egyikőjük sem súlyosan. A sérültek között lehet az a rendőr is, aki egészen közel volt a felrobbant lakóautóhoz, amiben a robbantó tartózkodott.

Az elkövető azonnal meghalt, és csak a maradványait találták meg. Az igazságügyi szakértők által begyűjtött DNS-minták segítettek abban, hogy azonosítani tudják a magányos elkövetőt, aki nem volt terrorista, és valószínűleg egy szélsőséges csoporthoz sem tartozott.

A helyi rendőrség az egyik legközelebbi felvételt tette közzé, melyen az is látható, hogy a detonáció 6 óra 29 perckor és 19 másodperckor következett be.

Az egyik rendőr nyugodtan sétálgatott, nem messze a bombával megrakott lakóautótól, ami hangüzenetekkel hívta fel magára a figyelmet, és figyelmeztette az embereket, hogy 15 percen belül fel fog robbanni. (liner.hu)