h i r d e t é s

Kidobták a CPAC Hungary-ről a Guardian újságíróját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kidobták a CPAC Hungary-ről a Guardian újságíróját

2023. május 05. - 14:46

Egy interjú közepén, amit egy volt amerikai elnökjelölttel csinált.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com/istockphoto.com

Érvényes regisztrációval beengedték, később mégis egy interjú közepén távolították el a Guardian munkatársát a CPAC Hungary nevű konferenciáról, írja a Média1. A lap szerint Garamvölgyi Flóra Los Angelesből utazott Budapestre, ahová még azelőtt regisztrált, hogy megvette volna a repülőjegyét. Vissza is igazolták, hogy beléphet.

Garamvölgyi azt mondta a lapnak, hogy a repülőtéren voltak félelmei, hogy nem fogják beengedni, mert kapott egy olyan üzenetet, amely szerint online követketi majd az eseményt, de csütörtökön megkapta a belépőt a bejáratnál és be is mehetett vele. Ezzel a belépővel ment be pénteken is, és épp Rick Santorum republikánus politikussal csinált interjút, amikor a beszélgetés közepén odalépett hozzá egy szervező, elhúzta őt a karjánál, hogy ne folytassa az interjút, majd közölte vele, hogy azonnal el kell hagynia az eseményt, ahova szerinte rendszerhiba miatt engedték be. Később három biztonsági őr is közölte vele, hogy távoznia kell.

Garamvölgyi a lap szerint megpróbálta megtudni, miért kell mennie, hiszen előző nap bemutattatták vele az útlevelét is az ellenőrzésnél, de az őrök csak annyit mondtak neki, hogy felsőbb utasításnak tesznek eleget. Garamvölgyi arról is beszélt, hogy más újságírókat is kidobtak az eseményről, ahova a magyar sajtó nagy része eleve nem kapott engedélyt belépni. (24.hu)